Maarten wordt binnenkort 30. Een speciale verjaardag! 

En daarom bepaalt Dorothee samen met jullie, via de Instagram van Qmusic (Qmusic_BE), wat hij zéker nog moet doen voor zijn dertigste.

En dat bleek heel wat te zijn... Samen met jullie bezorgden we Maarten de mafste week van zijn leven. 

Een terugblik! 

Maandag: Dag 1 

Het begon maandagavond allemaal met de vraag of Maarten wat vroeger mocht vertrekken in zijn show. Dorothee heeft namelijk een speciale activiteit voorzien waarin Maarten de mogelijkheid krijgt om zijn grootste droom na te jagen. Namelijk ... een eigen muziekcarrière beginnen. 

Met een luxueuze limo vertrok hij naar de opnamestudio waar Regi hem stond op te wachten. Vervolgens pushten de luisteraars hem om een nieuw talent te gebruiken bij de opname van zijn eerste eigen single. Rappen, i.p.v. zingen. En jawel hoor... ook zijn klarinet moest hij bovenhalen! 

Dinsdag: Dag 2 

Vandaag vertrekt hij, zonder gel in zijn haar, en met een buik vol pizza naar Durbuy. Daar gaat Maarten één van zijn grootste angsten overwinnen. Jullie beslisten dat hij deze keer zijn hoogtevrees maar eens moet aanpakken. Wanneer hij even later 32 meter naar beneden tuimelt, kunnen we 'de-hoogste-vrije-val-van-België-doen' ook weer van zijn lijstje schrappen. Petje af, Maarten. Wij zijn fier! 

Na een grondige inspectie van Maarten zijn looks wordt er beslist dat zijn huidig kapsel een opknapbeurt kan gebruiken. Dus neemt Dorothee zijn coupe onder handen. 

Om de dag af te ronden ruilt Maarten zijn auto in voor een fiets om na zijn programma weer huiswaarts te keren. En met die prachtige avondzon viel dat best mee!

Woensdag: Dag 3 

Weet je wat Maarten ook nog nooit fatsoenlijk gedaan heeft? Gesport

Voor hij naar het werk kan komen, mag hij daarom even zweten in de les step aerobics! Hij geeft zelf toe dat dat eventjes afzien was, maar dat is niets in vergelijking met wat hem nog te wachten staat. Want om echt een compleet nieuwe look te creëren, volstaat een nieuw kapsel niet. Een oorbel laten steken, is dus de volgende stap. Hot or not? Oordeel vooral zelf! ? 

Maarten bracht de nacht door op een camping

Eén worden met de natuur, luxe en comfort inruilen voor vrijheid. De smartphone wordt aan de kant gelegd en de gooitent wordt opgezet. Hij maakt hét ultieme campinggerecht, ravioli, klaar in een gamel alvorens hij uitgeput maar voldaan in zijn tentje kan kruipen.

Donderdag: Dag 4 

Rustig en ontspannen wakker worden zit er deze keer niet in voor Maarten, want luisteraars beslisten dat hij fris en monter moet ontwaken. Een koude emmer water over je hoofd krijgen, is daarvoor de beste aanpak. Zo is hij helemaal klaar voor zijn werkdag. 

Er staat een leuke avondactiviteit op Maartens agenda. Hij is dj en papa en zet daardoor zelf eigenlijk nooit een stapje in de wereld. Daarom gunnen de luisteraars hem een avondje plezier en trekt hij, met een fris Papegaei-biertje in zijn buik, met Dorothee naar de karaokebar. Na een uurtje raapt hij al zijn moed bijeen en beklimt hij het podium om 'Set Fire To The Rain' van Adele te zingen. En dat gaat hem best goed af!

Om het helemaal bont te maken, trekken de twee daarna nog terug naar Vilvoorde om van 2 - 3 's nachts nog een Fout Uur te presenteren. 

Vrijdag: Dag 5

Op vrijdag volgde de allerlaatste uitdaging van #DeTakeOver: Maarten draaide LIVE een dj-set vanop 100 meter hoogte, bovenop de Sint-Romboutskathedraal. Die set kon je helemaal live volgen op onze Facebook en Instagram.

Eindigen in schoonheid, of hoe zeggen ze dat!