Galantis heeft met 'No Money' weer een vette hit te pakken. En misschien is het je nog niet opgevallen, maar eigenlijk is het nummer een anthem tegen pesten. In het nummer hoor je het 12-jarig jongetje Reece, dat zingt over pestkoppen die zijn geld proberen af te pakken. Maar dit keer weigert hij ze ook maar één dollar toe te schuiven. Galantis is zeker niet de eerste band die muzikale inspiratie vindt in pesterijen. Dit zijn de beste anti-pestplaten!

Taylor Swift

Taylor Swift schrijft niet enkel nummers over haar ex-liefjes, ook critici zijn niet veilig voor haar scherpe pen. Zo schreef ze het nummer 'Mean' als antwoordt op de criticasters die haar performances genadeloos neersabelden zonder reden. Eén persoon in het bijzonder kreeg het zwaar te verduren: Een zekere Bob Lefsetz vond haar optreden op de Grammy Awards van 2010 niet bepaald spectaculair. Op zich geen probleem, ware het niet dat de journalist zich niet bepaald netjes had verwoord. Hij noemde haar jong, dom en ongetalenteerd. Een boze Taylor kroop in de pen en schreef het nummer 'Mean' waarmee ze een gigahit scoorde. In your face, Bob.

P!nk

P!nk is een van de meest bad-ass artiesten in de business, maar ze was lang niet altijd even zelfzeker. Zo worstelde ze zelf met depressies en een laag zelfbeeld. Toch zingt ze dat ze ondanks al haar onzekerheden er nog steeds is en dat je voorbij je imperfecties moet kijken. Je bent fucking perfect zingt P!nk, en zo is het maar net!

Linkin Park

Een vrolijk nummer is het niet, maar Linkin Park bezingt wat er door je heen gaat als je afgestompt wordt door het dagelijkse leven. In de videoclip zie je een meisje zichzelf door de dagen sleuren, omdat ze nergens haar plek weet te vinden. Linkin Park heeft heerlijke muziek om de woede in je lijf te kunnen wegbrullen en ondanks de harde boodschap kan het dus nog steeds dienen als een perfecte anti-pestplaat.

Avril Lavigne

Een positievere boodschap komt er in de vorm van Avril Lavigne. In het emotionele 'Keep Holding On' zingt ze over de toekomst die gegarandeerd beter zal worden als je sterk blijft en volhoudt. In de videoclip zie je een jongetje zichzelf verdedigen tegen zijn pestkoppen en hoe hij uiteindelijk een vriendinnetje krijgt (lief!).

Kelly Clarkson

Of dit nummer over pestkoppen gaat, valt te betwisten maar het refrein schreeuwt power! Kelly Clarkson mag dan wel een ex-liefje vaarwel zwaaien, de boodschap blijft ook voor een anti-pestplaat van toepassing: What doesn't kill you, makes you stronger. Dus laat niet op je kop zitten en laat die bullies een poepje ruiken!

Christina Aguilera

Christina Aguilera schreef dit nummer na de eindeloze kritieken op haar eigen optredens en look. Ze schreef de onzekerheden van zich af en maakte daarmee een van de mooiste anthems over zelfvertrouwen. Ook het nummer 'Fighter' was een dikke sucker punch aan iedereen die la Aguilera kwaad durfde doen. Wat de wereld ook op de Amerikaanse artieste afvuurt, zij komt er gegarandeerd sterker uit!