Ed Sheeran speelde op de Britse radio Capital FM een exclusief mini-concert. Hij bracht zes liedjes uit zijn nieuwe album X én als extraatje een cover van She Looks So Perfect van 5 Seconds Of Summer.

"Ik vind ze heel goed en ze hebben goede stemmen. Ze spelen gitaar en lijken op een boyband, maar zijn het niet. Ze lijken eerder op Blink 182 en Green Day of Sum 41 dan... ik weet niet wie."

X verkoopt als zoete broodjes

De verkoop van het nieuwe album X (Multiply) van Ed Sheeran loopt intussen als een trein. In de eerste week verkocht Ed maar liefst 182.000 exemplaren van dat album. Daarmee verkoopt hij er 14.000 meer dan Coldplay van hun Ghost Stories. Ed Sheeran heeft zo het snelst verkopende album van dit jaar te pakken. "Ik kan niet ophouden met lachen naar iedereen."

Ed Sheeran in de Qube

Op dinsdag 15 juli komt Ed Sheeran naar de Qube. Tijdens een exclusief concert voor een beperkt aantal Q-luisteraars brengt hij z’n grootste hits en stelt hij zijn nieuwe album x voor. Pas later dit jaar komt de 23-jarige singer-songwriter naar Pukkelpop en Vorst Nationaal. Het optreden in de Qube wordt ook integraal uitgezonden op kanaal 39.

Vanaf maandag 7 juli kan je tickets winnen door te luisteren naar de radio en op deze site.