Elke week stelt An Lemmens één artiest centraal. In de allereerste aflevering is dat niemand minder dan Ed Sheeran.

Heb je de uitzending gemist? Dan heb je hier enkele hoogtepunten.

Wij mogen allemaal Ed zeggen, maar toen hij 24 jaar geleden geboren werd in het Britse dorpje Halifax, gaf z'n mama hem de volledige naam Edward Christopher Sheeran mee.

Ondertussen is hij wereldberoemd en wordt hij dikwijls op radio en tv uitgenodigd. Bijvoorbeeld bij de Britse radiozender BBC Radio 1 en daar komen covers van die meteen viraal gaan op het internet. Eén van die covers was die van Take Me To Church van Hozier:


En hier nam hij, samen met Passenger, No Diggity van Blackstreet onder handen:Wij hadden het geluk dat we Ed Sheeran in 2014 mochten verwelkomen in onze Qube. Maar twee jaar eerder, toen hij nog praktisch onbekend was, kwam hij voor het eerst naar de Q-studio's:In de Qube kwam hij zijn nieuwe album Multiply voorstellen. Hij sloot het concert af met zijn nummer Sing, waarbij het publiek de oh-oh-oh moest meezingen, helemaal tot het einde:De artiesten die Ed Sheeran uitnodigen op het podium, zijn niet van de minste. Beyoncé vroeg Ed zijn hulp bij het eerbetoon aan Stevie Wonder eerder dit jaar.


En in Juni werd Ed Sheeran gevraagd door de mannen van de Rolling Stones. Hij was hun voorprogramma tijdens een concert in Kansas City en samen zongen ze het nummer Beast Of Burden. Ed postte toen een foto op Instagram waar hij doodleuk zei: "Eventjes gezongen met die kerels hier." Alsof het allemaal niets was :)Als je nog niet genoeg hebt van Ed Sheeran, dan moet je zeker eens deze MTV-documentaire bekijken. Hierin volgen ze hem op de voet, net voor de release van zijn album Multiply:


Win! Win! Win!

An heeft tien Ed Sheeran CD's én 1 vinyl LP bemachtigd en die kan jij winnen. Waag je kans door op onderstaande prijsvraag te antwoorden.