Elk jaar brengt BBC Radio 1Xtra een lijst uit met de meest invloedrijke Britse artiesten in de urban en zwarte muziek. Dit jaar is dat niemand minder dan… Ed Sheeran. Met zijn rood haar en witte huid is dat wel heel erg opvallend, want in de lijst staan doorgaans alleen maar zwarte artiesten.

Niet alleen Ed Sheeran zorgt voor controverse in de lijst, maar de top vijf wordt gedomineerd door maar liefst drie blanke artiesten. Disclosure vinden we op twee en Sam Smith op vier.

Het laatste album van Ed Sheeran X bevat inderdaad wel wat urban invloed, kijk maar naar zijn laatste hit Sing waarvoor hij samenwerkte met Pharrell Williams. Reden genoeg voor de jury om voor Red Ed te kiezen. Als je alleen naar de muziek zou luisteren, wordt die invloed heel erg duidelijk. Bovendien is hij heel populair en dus heel invloedrijk.

Morgenavond staat Ed Sheeran in onze Qube, dan kan je zelf ervaren hoe fantastisch hij echt is. Je kan nog altijd tickets winnen voor de Qube, morgen geven we zelfs een meet & greet weg!