Vandaag is het de internationale dag van de psychische gezondheid en daarvoor zetten de twee bekendste roodharige Britten, zich samen in. Prins Harry postte vandaag een video waarin Ed Sheeran bij hem aanbelt en de prins een bezoekje brengt. “Het is net alsof ik in de spiegel kijk”, grapt Harry bij hun ontmoeting. 

“Ik vind dit een heel belangrijk onderwerp”, vertelt Harry tegen Ed. “En het zou fijn zijn als jij daar een liedje over kon maken.” Ed antwoordt daarop: “Zeker, dat is precies wat ik wil doen en ik vind dat mensen zoals wij voor onszelf op moeten komen”, klinkt het. “Rosse mensen worden altijd gepest.” Een misverstand à là F.C. De Kampioenen en natuurlijk ook in scène gezet, want Harry heeft het niet over roodharigen, maar wel over 'World Mental Health Day'. De video eindigt wél met een serieuze boodschap: “Kijk uit of je iemand in je omgeving ziet die misschien afziet in stilte, ook bij vreemden. We doen dit samen.” 

Prins Harry maakte er in het verleden ook geen geheim van dat hij het ook moeilijk heeft gehad. Zo vertelde hij 2 jaar geleden dat hij hulp had gezocht bij een psychiater voor het verwerken van de dood van zijn moeder, Lady Diana. 

Een mooie boodschap van de twee roodharige celebrities ! ❤️️

Ook Rode Neuzen Dag zet zich in voor het mentale welzijn en specifiek bij jongeren. Alle info daarover vind je terug op www.rodeneuzendag.be/