We tellen af naar Kerstmis! Maar ja, welke muziek moeten we nu eigenlijk opzetten? Er is zo veel keuze, een mens zou keuzestress krijgen.

De onsterfelijke klassiekers van Michael Bublé en Mariah Carey kennen we allemaal, maar het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe kerstknallers te ontdekken en op die gouden kerstplaylist te slingeren.

Elke dinsdag biedt het team van Vincent Live Eerste Hulp bij Kerstellende en dus verzamelden Vincent, ProductieNils en Paulien van het Nieuws speciaal voor jou acht nieuwe kerstnummers waar je gegarandeerd van zal ho-ho-houden! 

  • Milow - Christmas Is Finally Here

Kwaliteit van eigen bodem! Milow en Kerstmis zijn eigenlijk een match made in heaven. "Zijn stem is een warm dekentje," aldus ProductieNils.

  • George Ezra - Come On Home For Christmas

Over warme stemmen gesproken: George Ezra komt ook met een kerstplaat, die volgens het team verdacht veel lijkt op een reclameliedje voor IKEA. Deze staat trouwens niet op Spotify, maar wel op YouTube!

  • ABBA - Nice Little Things

Over Zweden gesproken: vijftig jaar na hun debuut scheren de evergreens van ABBA nog steeds hoge toppen. "Klinkt wel alsof ze het opgenomen hebben in 1812," merkt Vincent op.

  • Mariah Carey, Khalid & Kirk Franklin - Fall in Love at Christmas

Mariah Carey, de onvervalste kerstkoningin, doet een gooi naar haar eigen troon met dit nieuwe nummer, inclusief gospelkoor. Of het effectief een concurrent is voor All I Want For Christmas Is You is zeer twijfelachtig, maar het is wel een verdienstelijke poging van iemand die op dit vlak eigenlijk niets meer te bewijzen heeft.

  • Michael Bublé - The Christmas Sweater

Nog een naam die de kerstelfjes de oren doet spitsen: Michael Bublé! Die bracht zijn gigantisch succesvolle kerstalbum (met de titel, je raadt het nooit: "Christmas") uit in 2011, tien jaar geleden, dus dat moest gevierd worden met een nieuw kerstnummer! 

  • Justin Bieber, Bryson Tiller & Poo Bear - Lonely Christmas

Justin Bieber maakt met twee kompanen het nummer "Lonely Christmas", wat op zich de titel van zijn nummer al een béétje tegenspreekt. Poo Bear, de songwriter, niet de beer zonder broek, schreef eerder al mee aan zijn hits "Where Are Ü Now" en "What Do You Mean?" en is nu ook weer van de partij, dus dat wordt gegarandeerd een hit. 

  • Jesse Hoefnagels - Kerst

Eens iets helemaal anders voor je playlist: Nederlands geweld, bekend van op YouTube: Jesse Hoefnagels! Hij heeft een rapnummer gemaakt waarin hij zijn date meeneemt naar een gezellig kerstdinertje in de McDonalds. En dan zeggen ze dat de romantiek dood is!

  • Colinda & Daisy - 't Is weer Kerstmis

En om af te sluiten, voor de meerwaardezoekers die houden van een zacht streepje schlagermuziek: Colinda & Daisy, twee noorderburen die correct opmerken dat het wel degelijk weer Kerstmis is. Dit nummer zal gegarandeerd enkele van je gasten in extase krijgen en enkele anderen naar huis jagen. You win some, you lose some!

We hebben deze nieuwkomers bij wijze van klein kerstcadeautje al voor jou gebundeld in een Spotifyplaylist! En wie nog extra jingles nodig heeft, verwijzen we graag door naar onze kerstzender Q-Xmas! Veel plezier!