Het draait deze week allemaal rond Ellie Goulding in Saturday Night Special. De jonge Britse zangeres scoorde al een pak hits wereldwijd. Ze stond twee jaar geleden nog in onze Qube, heeft nu net een nieuw en ondertussen derde studio-album Delirium uit en plant een optreden in het sportpaleis op 9 februari, volgend jaar

Ellie Goulding werd door de Britse omroep BBC uitgeroepen tot The Sound Of 2010. Dat is een soort voorspelling van de BBC, welk veelbelovend talent het wellicht het komende jaar zal maken. Gelijk hadden ze. Ze kreeg die titel bijna zes jaar geleden. Ook Adele, Jessie J en Sam Smith hebben die titel gekregen. En dit jaar werd in januari Years & Years uitgeroepen tot de Sound of 2015. Of zij even succesvol worden als Ellie, dat valt nog even af te wachten.
In Groot-Brittannië is er elk jaar rond deze tijd van het jaar veel te doen rond de warenhuisketen John Lewis. Je kent het misschien. Het is een traditie geworden dat er elk jaar een ontroerende kerstreclame uitkomt. Een filmpje waar het vooral gaat over dromen van kinderen en de magie van Kerstmis. Een filmpje met, uiteraard, aangepaste muziek. 5 jaar geleden maakte Ellie Goulding het liedje voor zo'n reclamespot. Een versie van Your Song, een cover van Elton John.


In 2011 mocht Ellie optreden tijdens the Annual National Christmas Tree Lightning in Amerika. Het jaarlijkse officiële moment waar de president, in dit geval Barack Obama, de verlichting van de kerstboom aanzet met een bijhorend concert van verschillende artiesten. Ellie zong daar Have Yourself A Merry Little Christmas en zong ook samen met de Obama's zelf ook Winter Wonderland.Als er iets is wat je van Ellie Goulding moet weten, dan is het dat ze heel sportief is. Ze is een gepassioneerd loper. Ze is het gezicht van de Nike Runcampagne en ze probeert zoveel mogelijk mensen aan te zetten om te lopen. Ze is eigenlijk een beetje de Engelse Evy Gruyaert. Want voor de Nike loop app op je smartphone spreekt Ellie aanmoedigende woorden in. Dus als je net gelopen hebt, kan je dit te horen krijgen.