5 jaar geleden leerden we Emeli Sandé kennen met haar single Heaven. En in die 5 jaar heeft Emeli de ene na de andere hit op ons losgelaten.

Emeli heeft zo haar vaste partners waar ze dikwijls mee samenwerkt. En ze schrijft ook songs mee voor andere grote namen. En dat zijn niet de minste:

Katy Perry, Emeli schreef mee aan It Takes Two


En ook Half Of Me van Rihanna is van Emeli's handEmeli heeft trouwens niet alleen de looks en de voice, maar ook nog eens de brains. Haar plan was eigenlijk om arts te worden, ze heeft 4 jaar geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Glasgow, maar uiteindelijk heeft ze haar studies moeten stopzetten omdat ze zich wou concentreren op haar muziek. Ze zegt dat ze de wetenschap en de studies wel mist, zeker wanneer ze op tv naar van die hospitaalprogramma's kijkt, maar moest ze gaan studeren, dan zou ze haar muziek weer te hard missen.

En ook ons kersverse Voice van Vlaanderen is een Emeli-fan. Zij zong een geweldige versie van Wonder tijdens de liveshows:


Heel erg mooie cover door Lola in de voice, maar Emeli sande zélf die kan er ook wat van. Zo bracht ze haar versie van every teardrop is a waterfall van coldplay, en ze deed dat met maar 1 microfoon, tijdens 1 take


Emeli Sande was ook het voorprogramma van Coldplay tijdens hun Mylo Xyloto Tour in 2011/2012. In 2011 kwam ze op die manier mee naar België tijdens het optreden van Coldplay in het Sportpaleis.

Ze heeft het ook wel voor de rappers. In 2012 schreef Kendrick Lamar zijn Bitch Don't Kill My Vibe. En een jaar later verscheen er een remix met Emeli. Dat klonk toch wat anders ...

Wist je dat Emeli Sandé eigenlijk Adele Emily Sandé heet. Haar voornaam is Adele. Toen ze haar zangcarrière startte werd haar ten zeerste afgeraden om haar voornaam als artiestennaam te kiezen. Want ja, er bestond al een andere zangeres Adele, en dat zou verwarrend geweest zijn.

En het is niet de enige keer gebleven dat dé Adele voor obstakels heeft gezorgd. Vorig jaar in december wou Emeli haar tweede album uitbrengen. Ook dat plan werd tegengehouden om dat Adele haar 25 gelijktijdig uitbracht. We wachten tot op vandaag nog steeds op een nieuw album! Er is wel nieuw materiaal waar zij de vocals van zingt. Ze heeft samengewerkt op het nieuwe album van Netsky. Hun samenwerking heet Thunder:

4 jaar geleden had Emeli de eer om op te treden tijdens de openings- en Closing ceremony van de Olympische Spelen in Londen. Daar zong ze oa die Read All About It, maar ook Abide With Me, een Christelijke Hymne in haar versie en dat klonk toen zo


Smaakt toch echt naar meer? Emeli, als je dit leest, breng je asjeblieft zo snel mogelijk je nieuwe album uit? We zijn er klaar voor!