Morgen is het zover, onze Loïc verdedigt België op de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze 7 dingen wist je hoogstwaarschijnlijk nog niet van de kandidaten!

Sia is fan

Loïc is een gigantische fan van wereldster Sia. Hij coverde zo al eens Elastic Heart bij ons op Music Monday (filmpje hierboven). Maar Sia is ook een grote fan van Loïc, zo blijkt. Over zijn cover van Chandelier tweette ze dit:Spanje scoort!

De Spaanse finaliste Edurne is het lief van Manchester United voetballer David de Gea. De Spaanse schone hoopt met het lied Amanecer volledig te scoren zaterdag.


Italië populair in Wallonië

Het Italiaanse nummer Grande Amore van de heren Il Volo stond in België al eens in de hitlijsten. Het nummer betoverde Wallonië en stond al op 3 in hun Ultratop. Halen ze die plaats ook op het Songfestival?


Australië neemt deelname serieus

Australië neemt hun eerste en enige deelname aan het festival zeer serieus. Hun finalist Guy Sebastian won de allereerste Australian Idol en is een gigantische ster in zijn land. Hij werkte al aan nummers samen met Robin Thicke en John Mayer, zetelde in de Australische X-Factor jury en haalde zelfs een hit in Amerika met Like A Drum. Iemand om in het oog te houden dus!

Frankrijk gaat voor ervaring

Onze zuiderburen sturen Lisa Angell naar Wenen met ‘N’Oubliez Pas’, een nummer dat geschreven werd door Robert Goldman. Een man met een palmares om u tegen te zeggen: van songs voor Céline Dion tot het Songfestivalsucces van Natasha St-Pier. Een zeer berekende zaak bij onze Franse vrienden. Of dat een goede zaak is, dat betwijfelen we wel een beetje.

Conchita wordt wereldster

Waar dat Conchita Wurst vorig jaar nog volkomen onbekend was, is het nu een echte wereldster gewonnen. Na haar overwinning vorig jaar trok ze de hele wereld rond. Conchita stelde deze week haar boek voor dat in 6 talen uitkomt, haar debuutalbum "Conchita' verdiende na 8 dagen al meteen platina. Wij hopen alvast dat Conchita elk jaar presentatrice mag zijn!