Florence + The Machine is de band die deze week centraal staat in de Saturday Night Special. De band met frontvrouw Florence Welch.
De naam Florence + The Machine komt eigenlijk van toen Florence Welch een duo vormde met een vriendin Isabella Summers. Ze noemden zich Florence Robot and Isa Machine, een naam die begon als mopje maar toch zorgde voor de legendarische naam Florence And The Machine.You've Got The Love van Florence + The Machine.

Voor de Sex And The City-fans, een iconisch nummer, want dat is het allerlaatste nummer in de serie, tijdens de laatste scene speelt You've Got The Love. Niet in de versie van Florence + The Machine want dat is eigenlijk een cover. Origineel is dit nummer van Candi Staton, de ondertussen 75-jarige Amerikaanse zangeres


In september stond de Britse zanger James Bay in de BBC Radio 1 Live Lounge en bracht hij een geweldige cover van Shake it Out van Florence + The Machine


Vorige zomer toen Florence tijdens een optreden van het podium was gesprongen in Coachella, heeft ze haar voet heeft gebroken. De voet is al bij al snel genezen want toen Dave Grohl van de Foo Fighters even later zijn been gebroken had, mocht Florence hem op het Britse festival Glastonbury vervangen. Op blote voeten zong ze ook onder andere deze Times Like These van de Foo Fighters.Een maand geleden was Florence te gast bij Ellen Degeneres. Ze zong daar haar nieuwe single Ship To Wreck en Ellen wou graag weten waarover het nummer precies ging.


En ze had het over dit filmpje:

Een dronken Florence die Get Lucky zingt.


Drie jaar geleden was Florence + The Machine te gast in het programma MTV Unplugged, een muziekprogramma waar een artiest of band een uniek concert geeft. Florence verraste het publiek door oa Josh Homme op het podium te halen. De twee brachten een betoverende cover van Johny Cashs nummer Jackson.


Haar volledige Unplugged optreden vind je hier:How Big How Blue How Beautiful, dat is de naam van hun derde en nieuwste album. De singles Ship to Wreck en Queen Of Peace ken je misschien al.
Wil jij graag zo'n album voor in jouw collectie?

Speel hieronder mee met de wedstrijd! Veel succes!