Dat het Eurovisiesongfestival dit jaar gecancelled is, wist je ondertussen al. Maar dat wil niet zeggen dat we niet helemaal in Eurovisie-stemming kunnen geraken!

Deze week vindt de online versie van het Songfestival plaats: 'Eurostream 2020'. Het online evenement is een initiatief van verschillende Eurosong-fanclubs. Je kan er geen live optredens zien, maar wel fragmenten van de officiële videoclips van de liedjes die oorspronkelijk zouden deelnemen. En Eurosong zou Eurosong niet zijn, als je niet zou kunnen stemmen natuurlijk! Vakjury’s en televoting bepalen elk de helft van de uitslag. En ja, deze keer mag je stemmen op je eigen land! ðŸ˜±

De eerste halve finale start op 5 mei en is live te volgen via de Facebook-, YouTube– en Twitterpagina’s van Eurostream 2020. Op 6 mei volgt de tweede halve finale en op zaterdag 9 mei is het tijd voor de finale. De uitzendingen starten telkens om 21 uur. 

Onze inzending, Hooverphonic met 'Release me', komt aan bod tijdens de eerste halve finale. Benieuwd of ze in de finale geraken! Maarten & Dorothee polsten alvast eens bij Alex Callier hoe hij de kansen inschat. 

Wij weten wat doen vanavond! 😉

Stemmen doe je hier