Er zal geen Europees kampioenschap voetbal zijn komende zomer. EURO 2020 wordt uitgesteld naar de zomer van 2021. Dat besliste de UEFA vandaag na topoverleg met haar lidstaten, de competities en clubs. 

De UEFA overlegde met haar 55 lidstaten, de European Leagues (de vereniging van 27 Europese competities), de European Club Association (ECA), die de belangen van de Europese clubs behartigt, en de internationale spelersvakbond FIFPro. Daaruit kwam EK-uitstel naar 2021 als voornaamste optie.

Door de verspreiding van het coronavirus liggen quasi alle nationale voetbalcompetities stil en schuift de voetbalkalender alsmaar verder op. De prioriteit ligt bij de UEFA op het afwerken van de competities, want de verdeling van de Europese tickets en het financiële plaatje zouden anders voor problemen kunnen zorgen. Het afwerken van de competities betekent dat er al zeker tot in juni, de maand waarin het EK van start ging, moet gespeeld worden om alle uitgestelde matchen in te halen. Een onmogelijke combinatie. De openingswedstrijd tussen Italië en Turkije vond normaal gezien plaats op 12 juni in Rome, maar daarop zal het dus wachten zijn tot volgend jaar. 

Bron: HLN.

Dan maar even terugblikken op het afgelopen WK: