Sean en Marcia hebben een veertigtal euforische Q-luisteraars de afgelopen dagen de week van hun leven bezorgd, dankzij een tripje naar Ibiza en een meet en greet met DJ-grootheid Martin Solveig. Was jij er niet bij? Geen nood! Sleur de zon door je boxen met deze Ibizaplaten!

Mike Posner

Mike Posner is al wekenlang de koning van de charts met deze broeierige Ibizabeat. Gek genoeg dacht Mike Posner zelf dat z'n carrière over was, zo zingt hij in het nummer hoe hij z'n kans al heeft gehad en dat niemand z'n naam nog kent. Maar dat is buiten het duo SeeB gerekend. Zij lanceren de remix en maken Mike Posner meteen weer wereldberoemd.

Vengaboys

Hét nummer dat op je Ibizaplaylist hoort te staan. Lekker fout, heerlijk 90's en met zoveel nostalgische herinneringen. De Nederlandse band Vengaboys scoorde er een hit mee in 1999 en nog steeds staat het nummer in ons geheugen gegrift als het gaat over Ibiza.

Pikant detail: In de videoclip zie je de Vengaboys als geanimeerde figuren naar Ibiza reizen. Maar check eens op 1:40? Daar zie je een parodie op Bill Clintons fameuze affaire! Je ziet een viertal seconden het Witte Huis in beeld... en een rampetampende president!

Swedish House Mafia - Miami 2 Ibiza

Deze samenwerking tussen Swedish House Mafia en Tinie Tempah vertelt het verhaal van een relatie in een drietal bonkende minuten. In de videoclip van de feestschijf zie je een soort documentaire-achtige filmstijl, alsof we naar intieme beelden kijken van een koppeltje. Tinie Tempah doet dienst als verhalenverteller en zoals de titel al verklapt, begint het verhaal in Miami en eindigt het met Swedish House Mafia die live spelen in Ibiza.

The Prodigy

Dit nummer is haast een protestsong te noemen. De heren van The Prodigy speelden zelf een optreden in Ibiza en merkten dat heel wat DJ's geen set mixten, maar simpelweg deden alsof. "Ze haalden een USB uit hun zakken, plugden het in de computer en gedroegen zich dan als maniaks op het podium." Kon niet, zo vond frontman Liam Howlett en hij pende een kwaad nummer gericht aan alle fakers die weigeren een eigen set te draaien.

David Bowie

Het lijkt een buitenbeentje in dit lijstje van Ibizaplaten, maar ook David Bowie verwijst naar het tropische eiland in een van zijn grootste hits Life On Mars. Zo zingt hij rond 2:14: "See the mice in their million hordes, From Ibiza to the Norfolk Broads." Geen idee wat het betekent, maar het levert hem wel een plekje in dit lijstje op!

En natuurlijk Martin Solveig zelf!

Geen vermelding van Ibiza in dit nummer, maar dankzij de besnorde DJ konden heel wat Q-luisteraars deze week een serieus feestje bouwen op het tropische eiland. Hij trapte het feestseizoen af en kan dus niet ontbreken tussen het lijstje Ibizaplaten!