Maarten & Dorothee gingen op vrijdag 5 april de ultieme relatietest aan: in IKEA Wilrijk moesten ze 4 slaapkamermeubels in elkaar zetten (2 nachtkastjes, 1 kleerkast én 1 bed).

Maarten mocht alles aanraken, maar was geblinddoekt. Hij moest de instructies van Dorothee volgen. Dorothee daarentegen was niet geblinddoekt, maar wel vastgeketend zodat ze Maarten niet fysiek kon helpen. Ze mocht wel gebruik maken van het instructieboekje en alle stappen zo goed mogelijk aan Maarten proberen uit te leggen. 

Tijdens deze relatietest kregen ze opdrachten. Konden ze deze tot een goed einde brengen, dan kregen ze een hulpmiddel. (Bijvoorbeeld: Benny, de 'Ikea-man', die 10 minuten mocht helpen. Thank you Benny! ?) Lukte de opdracht niet, werd het hen net extra moeilijk gemaakt... 

Na een lange dag sukkelen, vloeken en vooral veel frustraties konden ze afklokken op 12u 17min en 43sec. Wat een prestatie! 

Luisteraars konden raden hoelang ze erover zouden doen én het was luisteraar Yves Lahaye die éxact het juiste tijdstip had doorgegeven.

Hij wint een gloednieuwe slaapkamer. Proficiat, Yves! ???