Op 3 december loopt de tweede editie van Rode Neuzen Dag af. Vandaag startte de Rode Neuzen Dag Countdown op het Sint-Pietersplein in Gent. De komende 9 dagen zitten vol humor en muziek.

Sinds september hebben honderden actievoerders zich geregistreerd en geld ingezameld voor één goed doel: het mentaal welzijn van jongeren. Met dat geld wil Rode Neuzen Dag iets moois realiseren.

In elke provincie zal één huis komen waar jongeren terecht kunnen om te ontspannen, te praten, of te verblijven als ze daar nood aan hebben. Daar komt ook een digitaal platform naast waarop je kan chatten met iemand die jou wil helpen. Er komen dus in totaal 6 plaatsen extra waar jongeren terecht kunnen met psychische problemen.

Bedenk mee de naam van de huizen!

De huizen zijn voor jongeren, dus mag jij als jongere de naam zelf bedenken! Stuur NAAM (spatie) jouw idee naar 4666 en schenk 1 euro aan Rode Neuzen Dag of gratis via de Q app.

Je bent nog steeds welkom in Gent voor live optredens van verschillende artiesten en stand-up comedy van hilarische gasten. Check hier de line up!