Hindoeleider Rajan Zed is niet tevreden met de Coldplays' video Hymns For The Weekend. De religueze leider vindt het niet kunnen dat de Hindoecultuur wordt gebruikt in de video zonder link met de tekst of het verhaal.

Voor de clip viert de band een Holifeest waarbij deelnemers kleurrijk poeder over elkaar gooien.Dat geeft natuurlijk heel mooi op beeld, maar het heeft niets te maken met het nummer of het verhaal van de clip. In een verklaring zegt Hindoeleider Rajan Zed: "Dit feestlied en de video van het clublied bevat onnodige verwijzingen naar heilige Hindoeïstische ideeën en symbolen zonder enig verband met de tekst of verhaallijn."

Zed gaat verder: "Wat is de link als iemand verkleed is als god Shiva met een trishul vast die op de stoep zit, drie mensen verkleed als de god Hanoeman met gadas die tegen elkaar leunen of twee pelgrims die langs de kant van de weg zitten alsof ze mediteren op de tekst "drink from me" uit het nummer."De Hindoeïstische leider vult aan dat Coldplay en Beyoncé zeker niets hebben tegen zijn geloof, maar dat het fout gebruik van heilige tekens en gebruiken kan leiden tot foutief gebruik ervan of zelfs gelovigen tegen de borst kunnen stoten.

Coldplay of Beyoncé hebben op dit moment nog niet gereageerd.

Wil jij Coldplay live aan het werk zien in Buenos Aires?
Luister en ga mee op Q-World Tour!