Groot nieuws! Hooverphonic gaat ons vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam!

Wij kennen Hooverphonic natuurlijk al van hun nummers zoals 'Mad About You', 'Badaboum' of 'Romantic' maar nu krijgen ze de kans om ook de rest van de wereld met hun muziek te overtuigen. Zangeres Luka Cruysberghs is sinds 2018 zangeres van de band, nadat ze in 2017 The Voice Van Vlaanderen won. De bandleden Alex Callier en Raymond Geerts gaan al wat langer mee en zijn al 25 jaar met de band bezig. 

Ooit nam Luka zelfs deel aan de selecties voor Junior Eurosong en als inzending koos ze toen… 'Happiness' van Hooverphonic! Nu staat ze gewoon met die band de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival! ?

Met welk nummer de band gaat deelnemen, is nog niet bekend. Ze zijn volop bezig met de inzending, pas in het voorjaar van 2020 komen we te weten hoe de song zal klinken. Wat Alex Callier al wel verklapte, is dat het nummer in het Engels zal zijn én dat er strijkers in te horen zullen zijn. 

Is Hooverphonic in staat om hoog te scoren in de liedjeswedstrijd? Dat ontdekken we 12 mei, 14 mei (halve finales) en 16 mei 2020 (finale)! 


Deze zomer kwam Hooverphonic nog op bezoek in het Beach House: