James Bay staat vandaag in de spotlight in deze Saturday Night special.

Je kan het zien als opwarmertje voor zijn optreden zaterdagavond in de Lotto Arena in Antwerpen. Maar ook als een manier om de jonge Britse singer-songwriter beter te leren kennen.

Even in een notedop om te beginnen dus: we hoorden voor het eerst van James Bay toen hij de hitlijsten binnkwam met zijn debuutsingle Hold back the river. Niet veel later verscheen zijn eerste full album Choas and The Calm.

En sindsdien heeft hij de wereld beetje bij beetje veroverd.Speciaal voor de Britse radiozender BBC Radio 1 maakte James Bay deze versie van FourFiveSecondsEn ook een Florence + The MachinecoverJames Bay was afgelopen jaar regelmatig aanwezig op verschillende muziekawardshows. Hij kreeg maar liefst 3 Grammynominaties. Eentje voor Hold Back The River voor Beste Rock Song, zijn album kreeg een nominatie voor beste Rock Album en een derde voor Best New Artist. Hij heeft zijn nominaties helaas niet verzilverd maar hij stond er wel op het podium samen met de Amerikaanse zangeres Tori Kelly.

En misschien nog iets legendarischer was zijn optreden vorige maand tijdens de BRIT Awards. Daar won hij het beeldje voor Beste Mannelijke Soloartiest. Hij bracht er zijn nummer Hold Back The River én hij mocht gitaar spelen tijdens het optreden van Justin Bieber. Een mash-up van Love Yourself en Sorry.Jess Glyne maakte ooit een James Bay Cover. Zij koos voor Let it Go en dat klonk zoJames Bay heeft verschillende 'beroemde' fans. Taylor Swift is daar één van. Taylor is namelijk goed bevriend met Hozier, en toen James Bay samen met Hozier op tournee was, was Taylor Swift op een avond naar het concert komen kijken. Ze kwam James toen tegen in de gang en vertelde hem dan dat ze grote fan van hem was, en dat ze zijn muziek zelfs in een speciale afspeellijst had staan met haar nieuwe favoriete nummers.Vorig jaar in oktober nodigde James Bay zo Ed Sheeran uit om met z'n tweeen let it go te doen en dat ging zo