Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu is het eindelijk zo ver. Jay Z is een samenwerking aangegaan met Barneys New York. Samen werken ze samen aan een kledinglijn voor de feestdagen. De rapper krijgt voor de gelegenheid een aparte afdeling in de grote Barneys-winkel met als naam BNY SCC Gallery (Barneys New York en Shawn Corey Carter).

De kledinglijn draait rond het New York van de rapper en vooral dan het zinnetje concrete jungle where dreams are made of. De New Yorkse rapper wil met de samenwerking voor ‘A New York Holiday’ laten zien hoe inspirerend de stad altijd voor hem is geweest: “Met dit project konden Barneys New York en ik de slickness, energie en innovatie van New York City vertalen naar tijdloze items van grote kwaliteit.”

Tot de collectie behoren o.a. bovenstaande kasjmieren deken, ring, regenjas, tas, sjaal en speciale winkeltas.

Wie een exclusief item van Jay Z wil, kan van 20 november tot 3 januari terecht in Barneys in New York, San Fransisco, Beverly Hills, Boston en Chicago. Ook via de website is de kledinglijn te koop. Vijfentwintig procent van de opbrengsten gaat naar Jay-Z’s Shawn Carter Scholarship Foundation.