Jay-Z, 1/2 van 's werelds grootste powerkoppel, heeft eindelijk een nieuw album uitgebracht. Na vier jaar smachtend wachten op muziek van de Amerikaanse rapper, geeft hij de wereld met 4:44 een exclusieve blik op zijn huwelijk met Beyoncé. 

F*cking excuses

Hij geeft er antwoord op de beschuldigingen van zijn vrouw die ze in de teksten van haar songs op Lemonade heeft verwerkt. Queen B had er eindelijk genoeg van en verwenste hem omdat hij haar (meermaals) bedrogen heeft. Zo schreef ze in 'Sorry' het volgende: “He always got them f--king excuses / I pray to the Lord you reveal what the truth is”. 

Is it too late now to say sorry?

4:44 is Jay-Z's manier van sorry zeggen. In 'Kill Jay-Z' vervloekt hij zichzelf: “But you gotta do better, boy, you owe it to Blue.”. In 4:44, de titelsong, zingt hij hoofdschuddend: “And if my children knew, I don’t even know what I would do / if they ain’t look at me the same / I would prolly die with all the shame".

Voor 'The Story Of OJ', het tweede nummer op het album, releasede Jay-Z een kortfilm. Check 'm hier:


Het album is exclusief beschikbaar op Tidal, de streamingdienst die Jay-Z zelf in handen heeft. Spotify-liefhebbers kunnen het album dus niet gratis streamen.


Zonder betaalde Tidal-account kan je slechts een halve minuut per nummer beluisteren.
Wat denk je, is het album het betalen waard?