Justin Timberlake doet al meer dan 20 jaar harten sneller slaan. Eerst bij de Mickey Mouse Club, dan bij *NSYNC en in 2002 nam hij de fantastische beslissing om solo te gaan wat hem ondertussen al 4 succesvolle studioalbums heeft opgeleverd. Zijn eerste grote hit scoorde hij toen met Like I Love You.


In 2003 zong Justin mee op het nummer Where Is The Love van The Black Eyed Peas. Hij nam hen in die tijd mee op sleeptouw en zorgde dus een beetje mee voor hun bekendheid. Justin heeft nog meer van die poulains onder z'n vleugels genomen. Esmée Denters bijvoorbeeld. Zij is een Nederlandse zangeres die Justin via YouTube ontdekt had. Zij zong op haar YouTube-kanaal ook covers van Justin.


Esmée Denters was meteen ook de allereerste artiest die hij met z'n eigen platenlabel Tennman records tekende. Ze scoorde onder andere een hitje met het nummer Outta Here.


Justin zit al meer dan de helft van z'n leven in de showbizz. Hij is er nu 35, maar op z'n 12e begon het voor hem allemaal in de Mickey Mouse Club. Een beetje vergelijkbaar met het Disney Channel van nu. Daar werd hij als kindsterretje beroemd samen met Ryan Gosling, Christina Aguilera en Britney Spears.In 1995 werd de boysband *NSYNC opgericht, Justin was toen amper 14 jaar oud en belandde echt op een rollercoaster want *NSYNC was echt enorm populair en zorgde voor massahysterie bij heel wat tienermeisjes. De band scoorde onder andere met de wereldhit Bye Bye Bye.


Hét showbizzkoppel van de jaren '90 was natuurlijk Justin Timberlake en Britney Spears. Het mooie verhaaltje bleef helaas niet lang duren. In 2002 bracht Justin Timberlake Cry Me a River uit, wat een heel duidelijke sneer zou zijn naar Britney die hem bedrogen zou hebben. Maar daar heeft Britney het niet bij gelaten. Zij kwam met haar eigen break-up song Everytime, een nummer waarin ze zich verontschuldigt voor wat ze fout heeft gedaan, namelijk Justin bedriegen, maar waarin ze hem ook verwijt dat hij wel heel snel de draad terug oppikte door met andere vrouwen uit te gaan.Naast zanger is Justin natuurlijk ook acteur. Hij speelde mee in onder andere The Social Network en Friends With Benefits. Justin is ook regelmatig te gast bij Jimmy Fallon, de Amerikaanse talkshowhost van Saturday Night Live. En daar is nu een traditie. Jimmy en Justin maken telkens een medley met rapliedjes uit de muziekgeschiedenis: History Of Rap. Hilarisch!
En Justin heeft wel al een paar legendarische duetten met vrouwen gehad. Zo is er Give It To Me met Nelly Furtado, Love Sex and Magic van Ciara en Four Minutes met Madonna. Eentje die niet velen zullen vergeten is de halftimeshow van de Super Bowl in 2004. Daar stond Justin Timberlake met Janet Jackson op het podium. Ze zongen het nummer Rock Your Body, met als laatste zin "I'm Gonna Have You Naked By The End Of The Song", en dat namen ze letterlijk. Janet haar borst werd ontbloot met een tepelstickertje. De wereld wist niet wat er gebeurde.