Yeezy Yeezy Yeezy just jumped over Jumpman!

Kanye West heeft vanaf nu een levensgroot Oscar-geïnspireerd standbeeld staan op de Hollywood Boulevard. Het standbeeld staat met de armen gespreid, draagt Kanye's eigen schoenencollectie 'Yeezy Boost 350' en draagt net als Jezus een doornenkroon. Onderaan het beeld staat 'False Idol' te lezen.


De maker, Plastic Jesus, heeft dit standbeeld niet zomaar gemaakt. Zondag 26 februari zijn het de Oscars en het standbeeld staat net voor het Dolby Theatre, waar de Oscars plaats zullen vinden.

Er hangt een kritische noot aan het beeld. De kunstenaar heeft zich geïnspireerd op de verwachtingen die we maken voor onze idolen en dat we vergeten dat het gewoon mensen blijven. Als de idolen eenmaal falen in het waarmaken van deze verwachtingen, worden ze "gekruisigd". Als voorbeeld gaf Plastic Jesus de ziekenhuisopname van Kanye in november vanwege uitputting en paranoia.

Het lijkt er wel op dat Kanye zijn draad weer heeft opgepikt. Vorige week op 15 februari heeft hij zijn vijfde kledinglijn 'Yeezy Season 5' voorgesteld aan het grote publiek.

Toen we Kanye zijn reactie vroegen, stuurde hij enkel deze gif door...