Kurt zou vandaag 49 jaar geworden zijn, maar stapte in 1994 op 27-jarige leeftijd uit het leven en liet een hele schat aan muziek achter.

Twee jaar geleden werden de 3 bandleden van Nirvana opgenomen in de rock n roll hall of fame en naar aanleiding daarvan werd er een Nirvana reunieconcert georganiseerd. Een reunie zònder Kurt Cobain weliswaar, hij werd die avond vervangen door een aantal zangeressen waaronder Lorde.

Kurt werd 27 jaar en belandt daardoor helaas in de 27 club. Dat zijn invloedrijke artiesten met een levensstijl vol drugs en alcohol die sterven op hun 27e. Andere leden van dat clubje zijn bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en ook Amy Winehouse.

A Montage of Heck is een film over het leven van Kurt, trouwens de eerste film of documentaire die gemaakt is met volledige medewerking en goedkeuring van z'n familie. Deze songs zijn daar ook in te horen:Where did you sleep last night. Oorspronkelijk een Amerikaanse folksong, door heel veel artiesten gecoverd, maar Kurt Cobain heeft er absoluut één van de betere versies van gebracht tijdens dat MTV unplugged optreden van Nirvana.

Lana Del Rey creëerde vorig jaar heel wat heisa door te zeggen dat ze de zelfmoord van Cobain snapte en eigenlijk zelf ook tot die 27 club wou behoren. Zij heeft een cover gezongen van Heart-Shaped Box.

Het nummer waarmee Nirvana in 1991 de wereld veroverde.

Ook JayZ pikte een stukje Nirvana voor z'n Holy Grail met Justin Timberlake: And we all just / Entertainers / And we're stupid / And contagious.