Er is een fragment uit de onuitgebrachte videoclip van Do What U Want van Lady Gaga opgedoken. Het nummer kwam eind 2013 uit als tweede single van ARTPOP, maar de gehele videoclip is nooit gelanceerd. Waarom de clip nooit werd uitgebracht, is nog steeds onduidelijk.

Enkele feiten op een rijtje… Toen het nummer werd uitgebracht, was Lady Gaga aan het scheiden van haar manager Troy Carter. Ook R. Kelly die eraan meewerkte, kwam toen met een schandaal in de media. Het was dus waarschijnlijk niet het ideale moment om een seksueel getinte videoclip met de bekende rapper te lanceren. Gaga zelf heeft nooit gezegd waarom de videoclip er maar niet kwam.

Do What U Want gaat over de woelige relatie tussen Gaga en de pers. In de videoclip zie je dan ook een collage van negatieve krantenkoppen als behangpapier aan de muur. De zangeres is er zelf ook gewikkeld in krantenpapier. Op het einde lijkt het of ze van achter genomen wordt. Een provocerende, controversiële videoclip, zoals we gewoon zijn van Gaga.

Of we nog de gehele clip zullen te zien krijgen nu het fragment is opgedoken, blijft nog de vraag.