De volgers van Lady Gaga en Selena Gomez gaan de komende dagen iets anders te zien krijgen op de Instagrampagina's van de supersterren. Beide zangeressen kondigden aan dat ze hun account laten overnemen door verschillende organisaties en personen uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap naar aanleiding van Black Lives Matter.

“Vanaf morgen geef ik mijn Instagramprofiel over aan elk van de organisaties waaraan ik onlangs heb gedoneerd, in een poging om hun belangrijke stemmen te versterken”, zegt Lady Gaga op Instagram. “En daarna, zweer ik om regelmatig, voor altijd, op al mijn sociale-mediaplatforms verhalen te plaatsen en de stem van de talloze inspirerende leden en groepen binnen de zwarte gemeenschap te laten horen.”

“Ik heb er over nagedacht hoe ik mijn sociale media het beste kan inzetten, en ik heb besloten dat we allemaal meer zwarte inzichten moeten horen. De komende dagen zal ik invloedrijke leiders de kans geven mijn Instagram over te nemen, zodat zij zich direct tot ons kunnen richten. We hebben allemaal de plicht om het beter te gaan doen, en we kunnen beginnen door met een open blik te luisteren,” zo zegt Selena Gomez.