Lady Gaga werd tijdens de afwerking van haar nieuwe album ARTPOP geïnspireerd door Michael Jackson. Ze droeg namelijk zijn kleding in de studio en zei dat ze de invloed van de King of Pop voelde door de kledij.

Een tijd geleden kocht Gaga 55 kledingstukken die Jackson tijdens zijn tournees droeg op een veiling in Los Angeles. Om te bewaren voor de fans en toekomstige fans van de overleden King of Pop. Het was nooit de bedoeling om de kledij ook te dragen. Maar nu heeft Mother Monster toegegeven dat ze de meer 'normale' kledingstukken, zoals truien, wel eens aandoet.

"Er zijn enkele stukken die ik aan de kant heb gelegd en er zijn truien die ik aandoe. Ik droeg ze bij het afwerken van ARTPOP. Ik kreeg 'iets' door van de kleding. Een van de truien heb ik aan Michaels' petekind gegeven. Die was zo gelukkig dat ik 'iets' voelde." vertelde Gaga in een interview op de Amerikaanse radio.

Toeval of niet, maar Gaga siert ook de cover van het Amerikaanse V-Magazine in een rood jasje.

iTunes Festival

Gaga maakte ook bekend dat ze dit jaar op het iTunes Festival in Londen zal optreden.

De popster opent op 1 september het festival met een uur durende speciale live show vol nieuwe muziek.

Via Twitter maakte ze het nieuws bekend aan haar Little Monsters. Lady Gaga zal tijdens het optreden in Londen liedjes van haar aankomende album ARTPOP laten horen. Maandag kwam de nieuwe single 'Applause' uit.

Eerder werden al Justin Timberlake, Robin Thicke, Avicii, Jessie J, Kings of Leon, Elton John, The Lumineers en 30 Seconds tot Mars aan de line-up toegevoegd. Kaarten voor het festival zijn niet te koop, maar alleen te winnen.