Lady Gaga, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Global Citizen (de ngo die ook de recente 'Together At Home'-optredens van grote artiesten bedacht) hebben de handen in elkaar geslagen. Samen zullen ze een gigantisch virtueel concert organiseren. 

Tijdens de special krijgen we optredens van internationale artiesten te zien, én vertellen artsen, verpleegkundigen en families van over de hele wereld over hun ervaringen met het coronavirus. 

De show wordt gepresenteerd door talkshow hosts Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel en Stephen Colbert. Daarnaast zullen vrienden uit Sesamstraat aanwezig zijn om mensen over de hele wereld te inspireren om actie te ondernemen ter ondersteuning van de internationale strijd tegen Covid-19. Alles wordt op 18 april uitgezonden op enkele Amerikaanse zenders, maar ook op onder andere Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

Onder andere Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Taylor Swift, Sam Smith, Billie Joe Armstrong van Green Day, Chris Martin, David Beckham, Elton John, FINNEAS, J Balvin, John Legend, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas en Stevie Wonder zijn te zien gedurende de twee uur durende show. 

“We zijn alle gezondheidswerkers in het hele land en over de hele wereld die aan de frontlinie staan van Covid-19 allemaal heel erg dankbaar”, zei Lady Gaga. “Deze wereldwijde pandemie is een catastrofe. Ik ben hen zo dankbaar en bid voor degenen die ziek zijn.”