Op vrijdag 3 april won luisteraar Jornt uit Mechelen de trip van z'n leven: de Q-World Tour. En daar is hij op dit moment mee bezig. De Q-World Tour is een reis langs verschillende wereldsteden met verschillende concerten. Sam Smith in Parijs, 5 Seconds Of Summer in Sydney, Lady Gaga in New York, U2 in Chicago, Taylor Swift in Londen en Robbie Williams in Denemarken.

Hieronder lees je z'n reisdagboek.

SAM SMITH IN PARIJS

Parijs, stad van het licht, stad van de liefde, en… de start van een geweldig avontuur: de Q-World Tour!
Jammer genoeg heeft Sam Smith die het optreden in de hoofdstad van Frankrijk zou verzorgen, een aantal maanden geleden zijn tour moeten annuleren wegens aanhoudende stemproblemen. Het concert halen we in op een latere datum (wanneer hij zijn tour hervat), maar de pracht van Parijs werd ons niet ontnomen!

We hebben drie dagen kunnen genieten van een prachtige stad, die volledig ondergedompeld was in een stralende zomerzon… De Notre Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, Hotel Des Invalides, Pere Lachaise...

En omdat we toch in de buurt waren, hebben we zelf een dagje Disneyland toegevoegd aan de trip. Onze vakantie is alleszins magisch van start gegaan!

5 SECONDS OF SUMMER IN SYDNEY

Na een trip van om en bij de 24 uur hebben we uiteindelijk ‘voet aan wal’ gezet in Sydney… Nu is ons ook meer dan duidelijk wat het woord ‘jetlag’ betekent: 't is een tijdsverschil van 8 uren met Parijs. Ongeveer hetzelfde als het omdraaien van het dag- en nachtritme.

Omdat de slaap vatten op het vliegtuig niet vanzelfsprekend was, hebben we bij aankomst dan ook enkele uren genoten van een goed matras, verse lakens en zachte hoofdkussens. Het waren dé ideale ingrediënten om ons klaar te stomen voor de komende twee dagen!

We proefden de volle 48 uren van de toeristische trekpleisters die de stad te bieden heeft, het mooie weer en de verrassend lekkere maaltijden in de gezellige restaurants!

In de Allphones Arena moest 5 Seconds Of Summer ervoor zorgen dat het dak eraf zou vliegen!

De vierkoppige band heeft in ons landje nog maar enkele hits weten te scoren, maar in Sydney – waar ze overigens een thuismatch speelden – bleek de bekendheid en populariteit van de jonge heren ongekend! De decibelmeter werd meermaals de hoogte ingejaagd! Niet alleen door de bassen en drums die ze bij zich hadden, maar vaker nog door het krijsende vrouwelijk geweld dat massaal in de muziektempel aanwezig was.


Don't stop!! #5sos #sydney #qworldtour

Posted by Jornt en Bert op Q-World Tour on Monday, June 22, 2015

Eerlijk? Er was reden toe ook!

5SOS bracht de ene hit na de andere en dat wist het publiek duidelijk te smaken. Echt een topper! (En de looks mochten er ook best wel wezen.)

Terwijl we het vliegtuig opstappen richting New York, geven we onze trommelvliezen nog even de tijd om te herstellen...

Lady Gaga in New York

Na ongeveer een volledige dag onderweg geweest te zijn, komen we toe in the Big Apple, New York!

Het tijdsverschil met Sydney is immens (14 uren), de jetlag blijkt echter uit te blijven... Perfect, want we hebben enorm veel te bezichtigen de komende dagen.

Om onze tijd optimaal te benutten en om zoveel mogelijk van de stad te kunnen bezichtigen, hebben we geopteerd om citybikes te huren. Je kan deze een beetje vergelijken met de Antwerpse fietsjes die daar het straatbeeld kleuren. Het was er warm, heet! Tropische temperaturen over de stad, waardoor een wandeling door Central Park wel een uitje leek naar een subtropisch paradijs.

Waarvoor kwamen we nu precies weer naar hier? Juist ja, Lady Gaga! De princess of pop wist zich in ‘no time’ te ontpoppen tot een ware jazzdiva!

Zoals we van haar gewoon zijn, wist ze heel de zaal in te palmen met haar charmes en natuurlijk ook met haar fantatische stem!
De vele kostuumwissels mochten echter niet ontbreken. Hierbij werd ‘chique’ afgewisseld met gewaagd. Klassevolle glitterjurken legden het af tegen volledig kanten kleedjes, waar de onderbroek duidelijk te zien was en de tepels enkel bedekt werden met een stukje plakband...

De combinatie met Tony Bennett maakte dat het in de Radio City Music Hall een avond werd vol vertier. Een uitstapje om zeker over te doen én terecht dat dit spektakel tot vier keer toe volledig werd uitverkocht!

Volgende halte: Chicago!

U2 in Chicago

Toegekomen in Chicago, merkten we dat we het hier met heel wat minder moesten stellen. Althans wat het weer betreft! De temperaturen waren perfect. De zon bleef zich jammer genoeg schuilhouden achter het wolkendek en een mysterieuse mist bedekte de stad.

Wat ons opviel was dat Chicago een bijzonder propere stad was en een tamelijk kalme indruk naliet, in tegenstelling tot NYC. We bezochten er de Buckingham Fountain (bekend van de intro van ‘Married With Children’), de Navy Pier en brachten een namiddagje door in Lincoln Park, waar je gratis toegang kreeg tot de Chicago Zoo.

Op dag twee, werden we ’s avonds vervoerd naar het United Center, de thuishaven van de Chicago Bulls. We waren er niet uitgenodigd om te gaan kijken naar een basketbalwedstrijd, maar we gingen er naar het concert van niemand minder dan U2!

Een kaal aangevulde arena deed vermoeden dat de vier leden van de Ierse band het meer moesten hebben van hun stemmen en instrumenten, dan van het spektakel dat ze zouden neerzetten. Niets was minder waar! Twee gigantische LED-schermen werden ingeschakeld om projecties over te brengen op de arena en zo bleven we ook qua showgehalte niet op onze honger zitten!


Vertigo!

Posted by Jornt en Bert op Q-World Tour on Thursday, June 25, 2015


Het was een fantastische avond! Een van de betere tot hiertoe!
Bono and his band rocks!

Klaar voor een lange vlucht en een kort verblijf... Klaar voor Londen!

Taylor Swift in Londen

Vele vlieguren en een fameuze jetlag later, komen we toe in Londen.

Volop zon, warme temperaturen en menig regenbogen die de lucht sieren! Niet omdat het weer er zich toe doet, maar wel omdat de gaypride door de straten van de Britse hoofdstad trekt!

Na een echt ‘English breakfast’, besluiten we om onze hotelkamer op te zoeken en ons voor een aantal uurtjes horizontaal te leggen.
We willen er straks natuurlijk even mooi, knap en fit uitzien als Taylor Swift. Zeker als we naast haar mogen gaan staan voor de lens.

De slaap heeft ons deugd gedaan, maar het kon de schoonheid van T.S. jammer genoeg niet overstijgen. De meet and greet met haar was een fantastische ervaring. Ze was ontzettend vriendelijk en maakte zelfs complimentjes over mijn vriend zijn outfit! Ze had een hoog ‘The Girl Next Door’ gehalte!


Our meet and greet with Taylor Swift :-)

Posted by Jornt en Bert op Q-World Tour on Sunday, June 28, 2015

Na de M&G gingen we de sfeer opsnuiven op de festivalweide. Nu, met een massa van 65.000 man, valt er wel meer op te snuiven dan enkel sfeer, maar dat namen we er graag bij! Omstreeks 20u was het dan zo ver.

Het bescheiden meisje dat we eerder in de namiddag ontmoette, had zich ontpopt tot een waar podiumbeest! Ze wist het publiek in te palmen met haar resem aan hits en zorgvuldig uitgekozen bindteksten. Meer dan twee uur pure klasse die werd vertolkt door miss Swift en Hyde Park wist dit duidelijk te smaken!

Moe maar voldaan keren we terug naar ons hotel. Één dagje Londen is te kort, maar het was krachtig! Over enkele uurtjes staan we al weer naast ons bed. Jammer genoeg richting onze laatste bestemming!

Anke belt Jornt in Denemarken

Twee weken Q-World Tour zijn voorbij gevlogen en Anke is benieuwd naar welk optreden Jornt het meeste is bijgebleven. En Taylor Swift, is dat eigenlijk een toffe? Beluister het gesprekje hierboven.