Een paar weken geleden deelde Maarten Q-live tickets uit voor een concert van Miley Cyrus in New York. Luisteraar Rob won die wedstrijd en zag haar optreden op maandag 7 oktober in The Today Show, één van de bekendste ochtendshow op tv in Amerika. Dit is zijn verslag.

Het verslag van Rob

05:00 AM.
Maandagochtend de wekker. Iedereen goed gezind en klaar om de grote stad in te trekken voor het optreden van Miley Cyrus. Ons hotel lag op de hoek van 55 & 7th en het optreden was op 48th West tussen Avenue 5 & 6, vlak bij elkaar op nog geen 5 minuten wandelen.

05.30 AM.
We kwamen vroeg aan omdat we er zeker voor 06.00 moesten zijn. Je zag al een gigantische rij voor de fans die geen VIP-ticket konden bemachtigen en deze hadden hun rugzak bij waardoor we zeker waren dat ze hier de nacht hadden doorgebracht. De NYPD had heel de straat afgezet om de fans een veilige nachtrust te geven en om geweld en nachtlawaai te mijden. We kregen de opdracht ons aan te melden en hier verkregen we onze VIP-pas. Daarna hebben we nog even moeten wachten.

06:00 AM.
Iedereen moest langs de security en moest zich laten fouilleren en zijn rugzak laten controleren voor de veiligheid.

06:30 AM.
Tussen 2 grote rijen gebouwen was een podium opgesteld. Aan de 2 zijden van het podium was er plaats voor het publiek. VIP links en fans rechts. We stonden op nog geen halve meter van het podium. Alles was opgesteld vlak voor het gebouw van NBC. Miley Curys was niet de enige gast, ook Tom Hanks was te gast in The Today Show op NBC. Ondertussen deelden enkele medewerkers allerlei hoedjes en speelgoedmicrofoons uit om NBC te promoten.

07.00 AM.
Na een grondige repetitie van de achtergrondzangeressen was het moment daar. Miley Cyrus kwam onder gejuich van het hele publiek uit het hotel in de straat. Ze kwam op het podium en startte na enkele fans te begroeten met de repetitie van het optreden. Je kan niet van iedere artiest zeggen dat ze live ook mooi zingen maar van Miley was ik erorm geschrokken.

08:25 AM.
Ready for the real thing. De pers werd verwelkomd en naar hun vak gebracht. Eerst was er een gesprek met de presentator van de Today show en daarna de echte optredens. Een onbeschrijfelijk gevoel was het om zo dicht bij Miley Cyrus te kunnen staan. Miley is niet vies van uitdagende dansbewegingen en dit heeft ze ook hier bewezen. Na afloop van de optredens zijn we met een goed gevoel verder New York city gaan verkennen.

Bedankt, Q voor de fantastische ervaring
Rob Van Roy