Elke zaterdagavond zet An Lemmens één artiest of groep centraal in de Saturday Night Special. Deze keer draait het allemaal rond Major Lazer, een project van de Amerikaanse dj en producer Diplo.

De muziek van Major Lazer en dus ook van Diplo is heel populair. Zo kwam in 2011 niemand minder dan Beyoncé even langs om wat muziek van hem te gebruiken.
Herken je iets van Beyoncé in Pon De Floor van Major Lazer?

Inderdaad, Beyoncé mocht samples gebruiken van Major Lazer voor haar single Run The World:


Diplo heeft naast Major Lazer ook het grote project Jack Ü, een samenwerking met de Amerikaanse dj en producer Skrillex. Zo maakte ze samen nummers met Kiesza & Justin Bieber:

Major Lazer heeft een voorliefde voor Belgen. Zo is Diplo heel grote fan van Selah Sue en zijn die twee al samen in de studio gedoken. Jammergenoeg hebben we tot op de dag van vandaag nog geen resultaten gezien. Nog even wachten dus.

En ook Stromae is bij Diplo opgevallen. Major Lazer heeft een mash-up gemaakt van Watch Out For This (Bumayé) en Papaoutai. En Diplo heeft ook Ave Cesaria geremixt.Triggerfinger maakte dan weer een cover van Get Free van Major Lazer. Dat deden ze op de Nederlandse radiozender 3FM en dat klonk zo:


De huidige single van Major Lazer is een samenwerking met Ellie Goulding, een nieuwe sound van Major lazer: