Tijdens de vijftigste Academy of Country Music Awards werden enkele artiesten in de bloemen gezet voor hun hele carrière. Deze Milestone Award werd uitgedeeld aan country-artiesten als Miranda Lambert, Garth Brooks, Reba McEntire, Kenny Chesney, George Strait, en Brooks & Dunn.

Maar dus ook aan Taylor Swift, zij kreeg de award uit handen van wel een heel speciaal iemand, haar eigen mama. Andrea Swift vertelde hoe zij haar dochter zag opgroeien. "Ik heb deze mijlpaal-artiest gezien sinds ze een klein meisje met warrig haar en vol verbeelding en creativiteit was, tot dit moment waarop ze zich op haar volgende wereldtournee voorbereidt", zo zei ze.

Ze vertelde dat ze Taylor had zien opgroeien naar een sterke muziek, dankzij de muziek. Via de muziek kon ze haar gevoelens onder controle houden, zo schreef ze het lied Love Story na een ruzie met haar ouders over een jongen.

Maar het werd pas echt emotioneel toen Andrea met krop in de keel dit zei: "Ik wil de muziekgemeenschap bedanken goed voor haar te hebben gezorgd. En de fans, omdat ik weet dat jullie net als ik van haar houden. Ik ben een heel trotse moeder".

Onlangs werd bekendgemaakt dat Andrea Swift kanker heeft.