Marco Borsato is woensdagavond getroffen door een TIA (Transient Ischaemic Attack). Dat is een soort van lichte beroerte die voorbij gaat. Het gaat goed met de zanger en Marco laat zich goed begeleiden door artsen.

Marco, die 47 jaar is, zou woensdag, donderdag en vrijdag op het podium staan van Vrienden Van Amstel. Of het voorval gevolgen heeft voor zijn tournee die in april start, is nog niet geweten.

Ornelis & Rogiers belden vanmorgen met de Belgische manager van Marco. Luister hierboven!

UPDATE

Marco verblijft nu nog in het ziekenhuis waar hij goed in de gaten wordt gehouden, maar zal later deze week vermoedelijk naar huis mogen. De artsen hebben hem met klem verzocht het zeer rustig aan te doen, aangezien dat het herstel bevordert. “De reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons allemaal heel goed dat er zo meegeleefd wordt. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben.", zegt Marco.

Marco zal de reeks concerten bij de Vrienden van Amstel Live dit weekend niet voortzetten. De concertreeks Duizend Spiegels die in april start, gaat vooralsnog gewoon door. Op woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 23 mei staat Marco Borsato in het Antwerps Sportpaleis.