We moeten nu even in ons kot blijven, en dat doen we met plezier als het levens kan redden. Een lockdown betekent dat er enkel nog rechtstreeks contact mag zijn binnen het gezin, en eerlijk? Dat kan een serieuze uitdaging worden. Het kan twee richtingen uitgaan met quarantaine: of jullie vliegen elkaar na een tijdje in de haren, of binnen 9 maand spreken we van een nieuwe babyboom. En dan gaan we toch voluit voor dat laatste zeker? ?Deze tips geven je relatie alvast een duw in de juiste richting! 

  • Maak duidelijke afspraken!

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Wie kookt er vanavond? Wie haalt de dweil vanonder het stof? Verdeel de taken in het huishouden zodat niet alles in handen van één persoon valt, terwijl de andere de hele tijd Netflixt & chillt.

  • Laat elkaar gerust tijdens het werken

Als je fysiek op het werk bent, wil je toch ook niet de hele tijd weten wat je partner precies aan het doen is? Inderdaad. Samen lunchen? ✅ Koffiedate om 4u? ✅✅ "Waar ben je nu precies mee bezig?" ❌ De liefde van je leven is aan het werk, en dat zou jij beter ook doen!

  • Vergeet de 'friendship' niet

"We zitten hier allemaal tegen ons goesting, eh!" Amai nog niet. Ook jullie vrienden en familie zitten in hetzelfde schuitje, dus bel en Skype erop los, lucht even je hart en luister zelf naar nieuwe verhalen, waar jij nadien op jouw beurt met je partner over kan discussiëren. (Roddelen, zeg je? Neu, zo zouden we het niet noemen!)

  • Zoek af en toe een aparte ruimte op

Geloof het of niet, maar zelfs in quarantaine kan een beetje me-time geen kwaad. Als jullie de hele tijd op elkaars lip zitten, durven frustraties misschien al eens de bovenhand te nemen. Lees dus een goed boek in bed of kruip gewoon voor een uurtje op toilet. 't Is oké.

  • We spelen een spel vanavond

Niks zo leuk als een avondje tv-hangen ... Je leest het goed: 'een avond'. Dat kunnen er vlotjes twee, drie, misschien zelfs vier worden. Maar op den duur heb je't allemaal wel gezien. Game de ene dag mee met je partner om hem/haar de volgende dag failliet te zien gaan in Monopoly. En als gezelsschapsspelletjes niet jullie ding zijn, kan je elkaar ook een uitdaging geven! (Tien minuten zwijgen, of zo? ?)

  • "Elke dag ... Poepe!"

Laat die babyboom maar komen. That's all.