Ellie Goulding dacht de voorbije weken dat ze gek werd.

De 29-jarige zangeres is momenteel op wereldtournee met haar Delirium World Tour die op 21 januari van start ging in Hamburg. De voorbereidingen op die show dreven de zangeres soms zo ver dat ze op de rand van een zenuwinzinking stond.

"De voorbije maand is mijn geestelijke gezondheid, alles eigenlijk, echt op de proef gesteld", vertelt ze aan het Britse magazine Red. "De muziekindustrie is niet zoals een normale werkplek. Er zijn geen regels over werkuren of pauzes. Zo kan een werkdag starten met een vlucht om 4 uur 's morgens en de volgende ochtend om 3 uur eindigen. Soms heb ik de hele dag zelfs geen tijd om te eten."

Ellie merkt dat ze vaak in situaties belandt waarbij ze geen energie heeft, maar toch enorm veel werk moet verzetten. Op die momenten heeft de zangeres zo haar middeltjes om zich te behelpen.

Intraveneuze supplementen

Voor de nieuwjaarsspecial van Alan Carr, een Britse talkshow, gaf Ellie zichzelf en haar bandleden een boost met supplementen via een infuus.

"Ik moest voor m'n band en mezelf vitaminen kopen", zegt de zangeres. Goulding zegt nog dat ze zich helemaal niet feestelijk voelde terwijl iedereen rond haar klaar was om af te tellen naar het nieuwe jaar.

Liefdesbreuk

Het was een extra moeilijke eindejaarsperiode voor Ellie, want vlak voor de feestdagen besloot haar lief, Dougie Poynter, hun relatie na 2 jaar stop te zetten. Momenteel zijn de twee gelukkig weer samen. Ellie zegt zelfs dat ze haar lief dankzij de pauze nog liever ziet.


"Je gooit zoiets niet zomaar overboord", zegt de zangeres. "Vóór Dougie was ik een periode single en haatte ik echt álle mannen. Ik moest er niets meer van weten na alles wat ze me hadden aangedaan. En toen kwam ik hem tegen en alles wat me tegenhield verdween als sneeuw voor de zon."

Wil jij Ellie Goulding live aan het werk zien?
Luister en ga mee op Q-World Tour!