Voor de laatste aflevering van 'Over Winnaars' op VTM nodigde Koen Wauters MS-patiënt Sven uit om zijn ultieme droom te realiseren: een tocht door de Wadi Rum-woestijn in Jordanië. 

Sven is 46 en lijdt sinds 2000 aan multiple sclerose. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af. Beter worden is niet mogelijk. Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. 

Vóór zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom had hij door zijn ziekte opgeborgen. De hitte en het immense zandoppervlak vormen immers een enorme hindernis. 

Een hindernis die Koen samen met Sven wou overwinnen. 

Ook voor Koen werd het een geweldige ervaring. Hij was enorm onder de indruk van de aanstekelijke lach en het geweldige optimisme van Sven. 

“Het is een voorrecht om met jou op schok te mogen gaan. Ik kan niet geloven hoe positief en geïnteresseerd jij bent. En echt, je mag mij àltijd bellen,” zei Koen. 

Wat een prachtige afsluiter van 'Over Winnaars'!