Deze week staat onze Vlaamse trots Netsky centraal in Saturday Night Special. Hij werkte al met heel wat nationale en internationale artiesten samen. Zo ook met Gossipzangeres Beth Ditto. Samen maakten ze het nummer Running Low. Netsky bracht het nummer vorig jaar samen met Selah Sue tijdens de MIA's, de Vlaamse muziekprijzen.

Hij trad eerder ook al samen op met Selah Sue. Op Rock Werchter 2012 nodigde hij Selah ook uit op het podium tijdens Get Away From Here, het nummer dat ze samen uitbrachten.

Rio, de laatste hit van Netsky, kent een wereldwijd succes. Het nummer speelde tijdens het nieuwjaarsvuurwerk in Londen en ook Elton John is fan. Dat vertelde hij tijdens zijn programma op de radiozender van Apple, Beats 1. In zijn programma Elton John's Rocket Hour draait hij alleen maar platen die hij zelf heel leuk vindt.

Netsky heeft zijn allereerste tunes gemaakt tijdens de les. Hij heeft 2 jaar Producer Digitale Media gestudeerd in Antwerpen. Hij heeft zijn school niet afgemaakt omdat hij zich wou concentreren op zijn muziek. Dat vertelde hij in een interview aan een Britse journaliste.

Op zijn live-optredens staat Netskyniet alleen, hij heeft dan vaak een hele crew mee. Hijzelf speelt op de keyboards en de synthesizer, hij heeft dan ook een drummer, zangeressen en een MC, dat is iemand die de liedjes aan elkaar praat. Een MC die al vaak met hem mee op het podium stond, is Script. Ook hier tijdens Love Has Gone, live op Rock Werchter 2012.

Netsky maakte ook al heel wat beroemde mixen. Zo maakte hij een nieuwe versie van Nobody's Perfect van Jessie J.

Binnenkort mogen we nieuw materiaal verwachten van Netsky. Hij heeft een nieuw album aangekondigd. Maar wanneer die in de winkel zal liggen en hoe die zal heten, dat weten we nog niet. Wat we wel weten is dat Rio er zal opstaan én een samenwerking met de geweldige Emeli Sandé. Het nummer zal Thunder heten. Tijdens het Wireless Festival in Londen brachten ze het nummer al eens live samen.