Nicki Minaj of volledig Onika Tanya Maraj. Door velen geroemd om haar boezem en haar kont, maar ze is ondertussen toch maar mooi de prinses van de hip-hop geworden. Hiervoor mogen we eigenlijk de Amerikaanse rapper Lil Wayne bedanken, want hij heeft haar ontdekt en haar in 2009 een platencontract aangeboden bij zijn label Young Money. Een jaar later bracht ze haar debuutalbum Pink Friday uit. En sindsdien scoorde ze de ene hit na de andere.

We leerden haar in 2010 kennen dankzij het nummer Check It Out met Will.I.Am:


Voor haar eerste album Pink Friday kreeg Nicki Minaj ook hulp van onder meer Rihanna, Natasha Bedingfield, Drake, Will.I.Am, Eminem en Kanye West. Maar op haar beurt is Nicki Minaj ook een bron van inspiratie geweest voor andere beginnende artiesten. Zo maakten Conor Maynard en Madilyn Bailey ooit een cover van haar Starships:Nicki Minaj's eerste grote hit bij ons was Super Bass. Daarmee leerde de wereld haar echt goed kennen. Ook dankzij een klein Brits meisje, Sophia Grace. Het achtjarige meisje zong met haar vriendinnetje Rosie een steengoede acapellaversie van dat nummer in de Amerikaanse talksshow van Ellen Degeneres. Ellen nodigde de twee kindjes uit en verraste ze met de komst van Nicki Minaj. Het is een heel magisch moment, zeker als Sophia Grace nog eens voor Nicki zingt.


Wie zich onlangs als grote Nicki Minaj-fan uitte, is Adele. In haar memorable Carpool Karaoke met James Corden, heeft ze zelfs een stukje Nicki Minaj's nummer Monster gerapt. En ze kan het nog ook. Wie weet mogen we ooit een rapnummer van Adele verwachten.


Een tijdje geleden was Nicki Minaj te gast in de Amerikaanse komische tv-show Saturday Night Live. En daar moest ze Beyoncé imiteren.


Beyoncé nam Nicki Minaj trouwens mee op haar On The Run tournee met Jay-Z. Maar zo veel vriendinnen in showbizzland heeft ze niet. Ze heeft al een paar keer ruzie gehad, 'beef' zoals ze dat noemen. Niet alleen op twitter maar ook in het openbaar. Een goed voorbeeld daarvan is toen Miley Cyrus de MTV VMAshow presenteerde. Miley had in het verleden al slechte dingen over Nicki verteld in een interview. En toen Nicki Minaj haar award kreeg, sprak ze Miley erover aan tijdens haar speech, met het publiek als getuige. Ze noemde haar een bitch…