Of je nu een 'Thuis'-fan bent of niet, de intro van het programma heb je ongetwijfeld al wel eens gehoord. 

In september start de serie haar 25ste seizoen met een nieuwe introvideo én een nieuwe titelsong, want na vijf jaar 'Je bent thuis' is die aan vervanging toe. En die nieuwe titelsong wordt gemaakt door Niels & Wiels, oftewel Niels Destadsbader en Miguel Wiels! 

“Met Niels en Wiels hebben we twee van de beste songmakers van het moment bereid gevonden om samen te werken aan de nieuwe generieksong”, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen trots. “We zijn heel blij met de samenwerking én het resultaat. De twee hebben een heel sterk nummer voorgesteld: het is zonnig, geeft goesting en het blijft hangen.”

Ook Miguel Wiels is tevreden over het resultaat. “Ik kan weer iets afvinken van mijn bucketlist”, zegt hij. “Niels en ik waren meteen gewonnen voor deze job, en het duurde eigenlijk niet zo lang voor we inspiratie voor tekst en muziek vonden. Het is een fijn gevoel om een liedje te mogen schrijven dat iedere dag opnieuw zovele honderdduizenden huiskamers wordt binnengebracht. En nu ga ik ook elke dag zelf kijken, natuurlijk.”

“Die soap is een brok Vlaamse televisiegeschiedenis”, vult Niels aan. “Mijn opa zaliger was grote fan. Hij zou dit echt de max gevonden hebben.” Voor alle duidelijkheid: Niels en Miguel gaan de nieuwe ‘Thuis’-song niet zelf inzingen. Wie dat wel gaat doen, wordt binnenkort beslist. De nieuwe generiek is te horen vanaf 2 september.