Dit jaar is er niet 1 rode neus...

...MAAR zijn er 5 rode neuzen!

Maak kennis met Professor Sniff, Jack-A-Hoy, DJ Niësto, Ha-Choo en Snotte Belle, dé rode neuzen van 2016:

Dat is niet alles:

Evi Hanssen is dit jaar ambassadrice van Rode Neuzen Dag: Tijd om het taboe te doorbreken!

We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat we gericht hulp kunnen bieden aan jongeren met psychische problemen, met meer middelen en meer initiatieven om hen op te vangen. Allemaal samen kunnen we écht het verschil maken.Kinderpsychiater Peter Adriaenssens vertelde dat ook dit jaar een Rode Neuzen Dag heel belangrijk is.

Helaas praat de helft van alle jongeren met problemen met niemand over deze problemen. Er is dus niet enkel geld nodig voor directe hulp maar ook is het zeer belangrijk dat jongeren aangemoedigd worden om te praten over problemen.


Sam kan dat bevestigen. Ze deed vorig jaar mee aan Over De Streep (komt dit jaar terug) en kan sindsdien eindelijk praten over haar problemen. Sindsdien beseft ze hoe gelukkig en opgelucht ze is maar ook hoe moeilijk ze het had toen ze zweeg.


Ook op VTM zal er veel gebeuren rond Rode Neuzen dag en daar staan Jonas en Koen weer klaar! Ze gaan gekke uitdagingen aan, verkopen rode neuzen,... met als enige doel zo veel mogelijk geld inzamelen voor jongeren die het nodig hebben.Om al het Rode Neuzen Nieuws te bundelen deed VTM Nieuws deze ochtend een extra VTM Nieuws uitzending. Bekijk hier de volledige uitzending opnieuw, dan ben je zeker volledig mee met Rode Neuzen Dag 2016: