One Direction kondigde begin oktober 1D Day aan, een groots interactief evenement waarmee de groep hun fans wil bedanken voor hun steun tijdens de afgelopen 3 jaar. Op zaterdag 23 november zal de groep wereldwijd te volgens zijn tijdens een 7 uur durende live stream, die fans in verschillende landen en tijdzones de kans geeft om een dag mee te kijken in de wereld van Harry, Louis, Niall, Zayn en Liam.

Ons land representeert de 1D Day met een zelfgemaakt reuzenstripverhaal, getekend door Patriek Roelens, die ook de strips van K3 tekent. De strip vertelt het verhaal van 1D’s belevenissen tijdens hun bezoek aan België begin mei en bestaat uit 6 panelen van 2x3m die werden ingeschilderd door een groep creatieve 1D-fans. Het hele ‘making of’-proces werd gefilmd door een One Direction-cameraploeg en is daarmee de Belgische inzending voor de 1D Day in Los Angeles op 23 november!

Vandaag wordt het ingeschilderde stripverhaal om 15u voorgesteld aan de aanwezige fans en media in het Belgisch Stripmuseum te Brussel.