Gisteren bracht One Direction hun vijfde album Made In The A.M. uit. Het moment dus om de band in the picture te zetten in Saturday Night Special.

Enkele hits van het album spelen we al een tijdje op Q: Perfect en ook Drag Me Down. De eerste single trouwens zonder Zayn...

De jongens van 1D spelen vaak covers tijdens hun concerten. Zo spelen ze ook vaak Use Somebody van Kings Of Leon.

Een van de eerste hits van One Direction was Little Things. Wist je dat onze mannelijke Q-dj's ooit hun eigen versie maakten van het nummer?

Q-dj Maarten Vancoillie kreeg bijna exact een jaar geleden de kans om Harry Styles en Niall Horan van One Direction te ontmoeten. Maarten vroeg hen toen of ze onze Rode Duivels kenden. En hun voetbalkennis bleek wel echt goed te zijn.

Dat was een interview toen voor hun vorige album FOUR. En nu sinds gisteren is hun nieuwe album verschenen: Made In The A.M. De jongens hebben het album aangekondigd als een Oasis-getint album. Dus iets meer rock dan dat we van hen gewoon zijn. Toen Zayn Malik besloot de groep te verlaten om zijn gewone leventje weer op te pakken, had Noel Gallagher van Oasis daar ook een uitgesproken mening over.

Nochtans zijn de mannen van One Direction wel grote fan van Oasis. Ze namen ooit hun eigen versie van Wonderwall op.

Eigenlijk zijn de jongens van One Direction echte sweethearts. Ze zetten zich vaak in voor het goede doel.

Bij ons is het op 5 december Rode Neuzendag en in Groot-Brittannië hebben ze daar het gelijkaardige Red Nose Day. In 2013 stond die actie in teken van de Malariaproblematiek. Liam en Harry vlogen naar Ghana en bezochten daar een ziekenhuis met veel zieke kinderen. Harry maakte een spotje om mensen te overtuigen om geld te storten voor het goede doel. En hij kreeg het zelf heel moeilijk.

Iets wat heel veel geld opgebracht heeft voor Red Nose Day was hun herwerkte versie van One Way Or Another, origineel van Blondie. Een heel coole videoclip ook met een kleine rol voor de Britse premier, David Cameron.

Wie One Directionfan is, moet eigenlijk het programma X-Factor bedanken want daar is de groep ontstaan. Zayn, Liam, Niall, Harry en Louis namen elk apart deel aan de wedstrijd. Hun audities waren goed, maar als solo-artiesten geloofde de jury er niet echt in. Toen kwamen juryleden Nicole Scherzinger en Simon Cowell met het idee om ze samen te brengen en door te stoten als boysband. En dat is een heel goeie keuze geweest!

Zie hier nog eens al hun audities en hun X-Factor verhaal op een rijtje.

Deze week stond One Direction in de Live Lounge van BBC Radio 1. Daar stelden ze hun nieuwe album voor en zongen ze enkele nummers.

Torn van Natalie Imbruglia. Het nummer waarmee ze de jury van X-Factor overtuigden als band.

FourFiveSeconds, een cover van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney.

En ze brachten ook hun nieuwe single Infinity.