2010 & 2011: WK Ornelis & Rogiers

Mannen zijn nu eenmaal competitief, dus de WK’s die we de afgelopen jaren hebben georganiseerd onder ons twee ga ik niet snel vergeten. Elke week had scheidsrechter Frank De Bleeckere een uitdaging voor Kürt en mij. We probeerden om ter langst nuchter te blijven, liepen om ter snelst op naaldhakken, speelden een basketwedstrijd tegen elkaar en gingen speerwerpen. De beklimming van de St. Romboutstoren in Mechelen was toch de meest ingrijpende uitdaging voor mij. Ik weet nog goed dat ik écht bekaf was toen ik eindelijk de top bereikte. Eén van de momenten voor mij om te beseffen: misschien moet je maar eens iets aan je gewicht doen! Toen had ik nooit gedacht dat de gevolgen van zo’n radiospelletje zo groot konden zijn.

2010: Q-Restaurant

Vijf dagen lang stonden we met een ‘pop-up’ Q-restaurant op het Sint-Pietersplein in Gent. Er kwamen een vijfhonderdtal luisteraars langs. Dat was één van onze zwaarste uitdagingen, het waren slopende en lange dagen. We sliepen tussen de service ’s middags en ’s avonds vlug twee uurtjes om dan weer vroeg op te staan voor de ochtendshow. Maar
tegelijk was dat één van de leukste momenten van de afgelopen vijf jaar. Ik als kok in de keuken, Kürt als maître in de zaal, zo dicht bij onze luisteraars. We hebben erg genoten die week! Het Q-restaurant is één van die dingen die we meteen opnieuw zouden doen!

2010: André & Marcel Showtime

Op de ‘Dag Van de Ouderen’ in 2010 nodigden Kürt en ik onze vaders uit om samen met hen de ochtendshow te maken en te presenteren ’s ochtends. Onder het motto ‘ook ouderen mogen radio maken’ werd het dus eenmalig ‘André & Marcel Showtime’. Ze zijn, net als Kürt en ik, zo verschillend, maar konden het meteen met elkaar vinden die ochtend. Heel erg mooi om te zien. Wel een beetje onwennig in het begin, om met je vader in een radiostudio te staan, maar het
was zo’n speciale uitzending. Die sfeer in de studio, vier mannen onder elkaar, vader en zonen, dat was gewoon mooi. Ik ben blij dat we dat binnenkort nog eens gaan doen, maar dan met een sidechick erbij: de mama van Wine!