Naar aanleiding van haar nieuwe album, 'Hurts 2B Human' is P!nk in een interview met USA Today openhartig over de meerdere miskramen die ze gehad heeft en hoe ze haar lichaam daarna haatte. Bij haar eerste miskraam was ze amper 17. Eén van de nummers op het album gaat over hoe ze zich na die eerste miskraam voelde. 

“De reden waarom ik daarover praatte, is omdat ik altijd heel erg een kwajongen ben geweest, met het sterke lichaam van een turner. Maar toen ik zeventien was, kreeg ik een miskraam”, vertelt P!nk aan USA Today. “En ik wilde die baby houden. Wanneer zoiets gebeurt bij een vrouw of een jong meisje, dan voelt het alsof je lichaam jou haat, en alsof je lichaam gebroken is. Het doet niet wat het moet doen.”

Ondertussen kreeg de zangeres nog enkele miskramen te verwerken. “Ik heb sindsdien nog verschillende miskramen gehad”, klinkt het. “Het voelde alsof mijn lichaam jarenlang "stuk" was. Ik denk dat het belangrijk is om te praten over waar je je voor schaamt, over wie je echt bent en over de pijnlijke dingen. Ik heb daar altijd over geschreven in mijn liedjes, voor mij helpt het om dingen van je af te schrijven en jezelf ermee te confronteren.”

Die openheid heeft ze grotendeels te danken aan therapie. “Ik geloof dat je jezelf regelmatig moet confronteren en dingen eruit moet laten. Wat ik zo goed vind aan therapie, is dat ze je vertellen waar je blind voor bent. Ook al is het oncomfortabel en pijnlijk, het geeft je wel iets om mee te werken. Ik denk dat ik zo diep kan gaan en zo eerlijk kan zijn omdat ik over een gezonde dosis humor beschik. Wanneer alles misloopt - en dat is in elk leven mogelijk - moet je er gewoon toch nog ergens de humor van inzien. Het is omdat ik kan lachen, dat ik ook zo hard kan huilen.”

View this post on Instagram

The family that trumpets together ....

A post shared by P!NK (@pink) on