Op zondag 28 februari duikt Wim Oosterlinck in de wereld van de filmmuziek met de Soundtrack Top 70. Maar wist je dat heel veel acteurs ook muziek hebben gemaakt? Of dat heel wat muzikanten ook de filmwereld probeerden te verkennen? Dit zijn de 10 meest bekende position switches van de film- en muziekwereld!

1. Justin Timberlake

We leerden Justin Timberlake kennen als de jongen met het blonde noedelhaar in *NSYNC, maar gelukkig bewees Justin al snel dat hij meer in zijn mars had. Niet alleen met zwoele hits als 'Sexy Back', 'Cry Me A River' en 'Lovestoned', maar ook met zijn vertolkingen in 'The Social Network' en 'Inside Llewyn Davis'. Dit jaar verzorgt hij de soundtrack van 'Trolls', waarin hij ook een stemmetje vertolkt. En daarnaast is Timberlake ook een komiek, die geregeld opduikt in hilarische sketches!

2. Miley Cyrus

De acteercarrière van Miley in een notendop? Hannah Montana! Als braaf Disneysterretje veroverde Miley Cyrus de wereld, maar het is niet de enige keer dat de 'Wrecking Ball'-zangeres acteerde. Zo speelde ze als 10-jarig meisje ook mee in de film 'Big Fish'!

3. Drake

De Canadese rapper Drake legde een vergelijkbaar pad af als Miley Cyrus. Hij was een tiensterretje in 'Degrassi: The Next Generation' voor hij het maakte als muzikant. Hij gebruikt zijn zwoele bas niet enkel voor hits als 'Hotline Bling', maar ook voor voice-overs zoals de mammoet Ethan in Ice Age: Continental Drift (en ja, je hoort ook Nicki Minaj in de clip!)

4. Britney Spears

Toegegeven, Britney Spears heeft nooit volledig de stap naar een acteercarrière gezet. 'Crossroads' was bijna autobiografisch te noemen, ook al heette het personage Lucy. Maar ze dook ook op in 'How I Met Your Mother', leende haar stem aan haar eigen personage in 'The Simpsons' en deed recent een cameo in de Amerikaanse komediereeks 'Jane The Virgin'.

5. Hilary Duff

De 'Lizzie McGuire'-reeks lanceerde Duff als actrice en die populariteit gebruikte ze om meteen een eigen nummer te lanceren op de soundtrack van 'The Lizzie McGuire Movie'. Hilary Duff maakte drie albums die platina gingen, acteerde in twee 'Cheaper By The Dozen'-films en lanceerde haar eigen kledinglijn. In 2015 kwam Duff met een nieuw album op de proppen na 8 jaar radiostilte.

6. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez maakte al meteen bij de start van haar carrière de combinatie tussen muziek en acteren. Haar grote doorbraak kwam er dankzij 'Selena', een film over de gelijknamige zangeres die La Lopez meteen wereldfaam bezorgde als actrice en zangeres.

7. Will Smith

Will Smith scoorde als muzikant enkele bescheiden hitjes als The Fresh Prince, voor het idee kwam om hem in een televisiereeks te laten spelen. Will Smith bewees over de jaren heen dat hij acteren en muziek moeiteloos kan combineren, met hits als 'Switch', 'Gettin' jiggy with it' en 'Men In Black'. Dit jaar plant Will Smith een muzikale comeback, inclusief nieuwe muziek en wereldtournee!

8. Jared Leto

Jared Leto speelde in bombastische films als 'Requiem For A Dream', 'American Psycho' en 'Fight Club' voor hij besloot de frontman te worden van Thirty Seconds To Mars. Gelukkig houdt hij het daar niet bij, want dit jaar speelt hij ook de psychopatische Joker in Suicide Squad!

9. Kylie Minogue

Neeeeeeiiiighbooooouuuurs! De soap is bij ons iets minder bekend dan pakweg Thuis of Familie, maar het katapulteerde Kylie Minogue wel meteen naar celebstatus. Zusje Dannii scoorde op dat moment al als zangeres en dus werd ook Kylie kort na haar doorbraak gelanceerd. Veel acteren lijkt er nu niet meer in te zitten, hoewel ze enkele opvallende cameo's deed in Doctor Who, Galavant en als absint-fee in Moulin Rouge.

10. Kate Winslet

Een muzikante kan je Kate Winslet bezwaarlijk noemen. Eén keer dook ze de studio in voor 'What If', haar enige nummer en ook meteen enige hit. Ze zal er geen boterhammetje minder om eten, want Kate Winslet is de jongste actrice met zes Oscarnominaties op haar naam en ze speelde mee in memorabele films als 'Titanic', 'Eternal Sunshine Of The Spotless Mind' en de 'Divergent'-reeks.