Donderdag moesten we veel te vroeg afscheid nemen van Prince. Daarom eert An Lemmens Prince met een Saturday Night Special.

Prince heeft met zo veel mensen op het podium gestaan, hij heeft zo veel bereikt in de muziek- en filmwereld. Hij heeft ons een grote muzikale erfenis achtergelaten.

Een van die parels is Nothing Compares 2 U. Hij schreef het nummer in 1984 voor de band The Family, een band die Prince ook opgericht heeft (het was één van zijn zijprojecten). En in 1990 maakte de Ierse Sinead O'Connor er haar versie van. De meesten linken het nummer eerder aan haar.

Toen het nieuws donderdag bekendgemaakt werd, hadden Rik en Violette YouTubetalent Jamilla op bezoek. Normaalgezien zou ze een cover van Sam Smith zingen. Maar ze bracht last minute een prachtige ode aan Prince met diezelfde Nothing Compares 2U.

Een van die andere megahits is Kiss. Hij kreeg in totaal maar liefst 7 Grammy's, onder andere voor dit nummer. Het nummer doet je misschien ook wel denken aan Pretty Woman. De film waarin Julia Roberts een bad neemt met een walkman in haar oren en meezingt met Kiss.

Dat Prince heel veel fans heeft, dat konden we deze week ook merken aan de vele reacties die er kwamen. Ook onze collega Wim Oosterlinck is een enorme fan van de zanger. Rik Boey belde hem even op toen het nieuws net binnenkwam.

Hij heeft enkele heel opvallende concerten gehad. Zo verzorgde hij in 2007 de Superbowl Halftime Show. Hij zong daar enkele van zijn nummers waaronder ook die Let's Go Crazy en zijn Purple Rain. Én een cover die niemand had voelen aankomen: Best Of You van The Foo Fighters. Hij zong dat nummer vooral om een statement te maken. Prince had het niet voor artiesten die covers maakten van zijn nummers. Hij vond eigenlijk dat het verboden zou moeten worden. Dus zijn Best Of You was eigenlijk een kleine fuck You.

Prince werkte met heel wat grote artiesten samen. Onder andere Madonna, Amy Winehouse en Beyoncé hadden de eer om de studio of het podium te delen met hem.

Op het vierde album van Madonna, Like A Prayer stond het nummer Love Song. Een nummer mede geschreven door Prince.

Twee monumenten op één podium, dat gebeurde in 2007, Prince zong samen met Amy Winehouse haar geweldige Love is A Losing Game.

En ook Queen B, Beyoncé stond op het podium met Prince, zij brachten op de Grammy Awards in 2004 een versie van Purple Rain.

Eén van de meest iconische nummers, deze Purple Rain. Een nummer dat voor een Oscar voor Beste Originele Soundtrack heeft gezorgd. Het was één van de nummers op de Soundtrack van de gelijknamige romantische muziekfilm. Uit zijn speech op de Oscars kan je afleiden dat prince enorm onder de indruk was.

Ook wij hebben een tribute aan Prince gemaakt. Samen met onze luisteraars dansten we 'like it's 1999'. Zo zou Prince het gewild hebben.