De organisatie van Pukkelpop heeft zo heeft zonet laten dat het festival niet door gaat.

Pukkelpop postte gisteren al een statement op zijn sociale media, waarin het festival opheldering vroeg aan de federale overheid. Vandaag wordt de stekker dus definitief uit de editie van 2021 getrokken: 

"Als één ding zeker is bij COVID-19 dan is het wel de onzekerheid. En dit helpt niet echt bij de organisatie van een festival zoals Pukkelpop. 


De overheid zat in een moeilijke positie, de Pukkelpoporganisatie evenzeer. 
Met alle bijkomende eisen inzake testing voor een meerdaags massa-event was het dagelijks testen van o.a. zoveel jongeren volstrekt onhaalbaar.

De afgelopen dagen hebben we samen met een team van experts alle mogelijke scenario's intensief onderzocht maar de conclusie bleef steeds dezelfde: met deze nieuwe maatregelen gaat het ons niet lukken om een veilige en zorgeloze Pukkelpop te garanderen.
Ons hart bloedt, vooral voor de jongeren. We gunden het hen zó hard, maar het is niet anders.

Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht zullen voor 8 augustus via e-mail worden gecontacteerd. Zij krijgen de keuze tussen een terugbetaling van hun ticket of een automatische overzetting naar de editie van 2022.

Tot slot wil de Pukkelpoporganisatie alle Pukkelpoppers van harte bedanken voor de steun de afgelopen maanden. Ook de verschillende kabinetten en overheden en in het bijzonder de stad Hasselt. En ons fantastische team dat hemel en aarde heeft bewogen om van Pukkelpop 2021 een geweldig feest te maken. Het heeft helaas niet mogen zijn.

Pukkelpop 2022 gaat door van donderdag 18 augustus tot zondag 21 augustus. Hopelijk tot dan!"

Voor wie het volledige statement wil lezen, dat kan hier: 


Verschillende artiesten reageren uiteraard teleurgesteld, zo ook Bazart: