Summer is here!

Wat is de Q-Hotspot?

Al jarenlang gaat Qmusic in de zomer op vakantie naar Oostende om daar live radio te maken. En Hoera! Want ook dit jaar zullen we daar aanwezig zijn. Weliswaar in een andere vorm. Dit keer ruilen we het strand in voor de groene natuur in het Maria Hendrikapark, op die manier is er meer plaats op het strand voor de zonnekloppers. We installeren er de Q-Hotspot, dé place to be deze zomer. 

Van 6 juli tot en met 16 augustus zullen we dagelijks live radio maken tussen 10.00u en 22.00u. Iedereen is welkom om een bezoekje te brengen aan de radiostudio (uiteraard volgens de nodige Covid-19 maatregelen). In tegenstelling tot andere jaren, zal er geen horeca luik zijn, maar breng gerust je eigen picknick mee!

Wanneer is de Q-Hotspot geopend? 

Je kan ons vanaf maandag 6 juli t.e.m. zondag 16 augustus terugvinden op onze Q-Hotspot. Onze radiostudio is elke weekdag en in het weekend van 10.00u tot 22.00u geopend. 

Waar staat de Q-Hotspot? 

We ruilen deze zomer het strand in voor de groene natuur. Je kan ons tussen de bomen en langs het water in het Maria Hendrikapark in Oostende vinden. 

Waar kan ik het best parkeren als ik naar de Q-Hotspot kom? 

Op zonnige dagen trekken meerdere mensen naar Oostende, dus houd er rekening mee dat het dan druk kan zijn in Oostende. Naast de gebruikelijke betaalparkings in het centrum van Oostende kan er gebruik gemaakt worden van gratis randparkings.

Hier vind je een overzicht van alle parkings. 

Wat valt er te beleven op de Q-Hotspot?

Er valt veel te beleven aan onze Q-Hotspot. Zo kan je onze Q-studio bezoeken en vanop afstand een babbeltje slaan met de Q-dj's. Daarnaast kan je op dinsdag genieten van onze Movie Nights, op vrijdag kan je live optredens meepikken van verschillende topartiesten tijdens onze Music Nights én geven we elke dag een unieke overnachting weg in onze Q-Bubble, midden in de natuur! 

Alle praktische informatie hierover kan je vanaf maandag 29 juni terugvinden via onze website bij 'Acties'.

Wanneer kan ik de Q-studio bezoeken?

Je kan de Q-dj’s vanaf maandag 6 juli t.e.m. zondag 16 augustus live aan het werk zien. Onze studio is elke dag van 10.00u tot 22.00u geopend. Je hoeft je niet in te schrijven om even langs te komen. Iedereen is welkom om eens langs te komen. We zien je dan daar? ;-) Belangrijk om te weten: het is verplicht om een mondmasker op te zetten als je de Q-studio bezoekt op de Q-Hotspot. 

Wat houdt de Movie Night precies in? 

We tonen elke dinsdagavond om 20.00u voor een beperkt publiek van 200 personen een film vanop onze Q-Hotspot. Je kan hiervoor tickets winnen via qmusic.be. Hoe je je kan inschrijven en welke films we wanneer tonen, ontdek je binnenkort via onze kanalen. 

We zien er voortdurend op toe dat de veiligheidsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ter bestrijding van het coronavirus worden nageleefd. Er zullen daarom een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zijn én op voorhand jouw tickets scoren is verplicht. 50 luisteraars maken kans op een ticket om met 3 vrienden naar de Movie Night te komen. Als je geen ticket hebt voor de Movie Night, dan krijg je dinsdagavond geen toegang tot de Q-Hotspot. 

Wat houdt de Music Night precies in? 

Je kan elke vrijdagavond om 20u live optredens meepikken van verschillende topartiesten. Tickets zijn enkel te winnen via de radio. Hoe je deze tickets kan winnen en welke artiesten er langskomen ontdek je binnenkort via onze kanalen.

We zien er voortdurend op toe dat de veiligheidsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ter bestrijding van het coronavirus worden nageleefd. Er zullen daarom een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zijn én op voorhand jouw tickets scoren is verplicht. 50 luisteraars maken kans op een ticket om met 3 vrienden naar de Music Night te komen. Als je geen ticket hebt voor de Music Night, dan krijg je vrijdagavond geen toegang tot de Q-Hotspot. Maar geen nood! Je kan alles volgen via onze livestream op qmusic.be, in de Q-app en op Kanaal 39. Tijdens de Music Night zal je ook een glimp van de sfeer kunnen oppikken via onze sociale mediapagina’s.

Wat gebeurt er als het regent tijdens een Movie Night of Music Night? 

De Movie Night of Music Night zal dan helaas niet kunnen doorgaan. We brengen je dan persoonlijk op de hoogte. 

Wat houdt de overnachting in de Q-Bubble in? 

Elke nacht maakt één duo kans om de nacht door te brengen in onze Q-Bubble inclusief een ontbijt. Hoe je je hiervoor kan inschrijven en alle andere praktische informatie kan je vanaf maandag 29 juni terugvinden op onze website. Onze Q-Bubble is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Is het ondanks COVID-19 veilig om naar de Q-Hotspot te komen? 

We gaan uiteraard de opgelegde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad strikt opvolgen. We houden continu de vinger aan de pols en passen ons aan als dat nodig zou zijn. Alle activiteiten in onze Q-Hotspot gaan door met de nodige veiligheidsmaatregelen en rekening houdend met de sociale bubbels. Je bent ook verplicht om een mondmasker op te zetten als je de Q-studio bezoekt op de Q-Hotspot. 

Kan ik vanop afstand meevolgen wat er in de Q-Hotspot gebeurt? 

Dat kan! Bekijk zeker onze livestream op qmusic.be, in de Q-app of op Kanaal 39. Tijdens de Movie Nights en Music Nights zal je ook een glimp van de sfeer kunnen oppikken via onze Facebookpagina en Instagram. 

Ik wil niet op tv komen als ik in de Q-Hotspot ben: kan dat? 

Dat kan helaas niet aangezien de Q-Hotspot een publieke plaats is. Dus smile! :-)

Is de Q-Hotspot rolstoeltoegankelijk? 

Zeker en vast! Er zijn verschillende toegangswegen. Ook de evenementen zijn rolstoeltoegankelijk.  

Kan ik met mijn favoriete Q-dj op de foto? 

Tegen je favoriete Q-dj aanplakken voor een selfie wordt moeilijk omwille van de huidige omstandigheden, maar probeer zeker een leuke foto van op afstand te nemen.

Wordt er eten of drinken aangeboden? 

Wij bieden geen hapjes of drankjes aan. Maar! Neem gerust je picknickmand mee. Je kan zeker je eigen eten en drinken nuttigen. Wij zorgen voor goede achtergrondmuziek op de Q-Hotspot! ;-) 

Mag ik roken in de Q-Hotspot? 

Je mag roken op de onoverdekte gedeeltes. Als je je in een overdekte gedeelte bevindt, is roken niet toegestaan. 

Zijn er voldoende toiletten op de Q-Hotspot? 

Er zijn geen toiletten beschikbaar op de Q-Hotspot. Aan de ingang van het Maria Hendrikapark is wel een publiek toilet dat je kan gebruiken.

Is er gratis WiFi op de Q-Hotspot? 

Op de Q-Hotspot genieten we volop van de goede muziek, de groene omgeving en het zonnetje. Geen tijd dus om Candy Crush te spelen. Er is geen publieke WiFi beschikbaar.

Kan ik in de Q-Hotspot gadgets van Q aankopen? 

We verkopen in de Q-Hotspot geen gadgets. 

Mag ik mijn hond(en) meenemen?

Honden zijn welkom in het park en aan onze Q-Hotspot, behalve tijdens je bezoekje in onze studio of tijdens één van onze activiteiten (Movie Night, Music Night en je overnachting in de Q-Bubble).

Mag ik reclame komen maken in de Q-Hotspot? 

Je mag altijd even langslopen bij de Q-dj in de studio, maar dat is geen garantie dat Q op de radio promotie zal voeren. Flyeren op de Q-Hotspot is verboden. 

Wanneer is het beste moment om naar de Q-Hotspot te komen? 

Je bent elke dag van 10.00u tot 22.00u welkom aan de Q-Hotspot, maar op zonnige dagen kan het natuurlijk overdag wel druk zijn. Dan zal je even geduld moeten uitoefenen terwijl je geniet van onze muziek, of je kan je gaan neervlijen op het gras.

Tip: kom ook eens 's avonds langs.

Verstoren jullie de rust in het park niet? 

Uiteraard houden wij ons aan de geluidsnormen die door de stad Oostende worden opgelegd. Bovendien voorzien we 2 evenementen per week, waarvan slechts eentje met live muziek. Daarnaast zijn er geen horecamogelijkheden aanwezig.

Ik heb een vraag/klacht/ suggestie voor de Q-Hotspot: waar kan ik terecht?

Je mag je vraag altijd aan een van onze aanwezige medewerkers stellen. Of mail naar info@qmusic.be!

Wat houdt de Q-tour van Sam en Jolien in? 

Sam en Jolien gaan samen op zoek naar jullie hotspots. Ze zullen op die plaats twee uur live radio maken én zorgen voor het tofste apéro-moment. We zien er voortdurend op toe dat dit op een veilige manier kan gebeuren, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ter bestrijding van het coronavirus. Alle info over deze actie en hoe je je kan inschrijven, vind je terug op onze website qmusic.be.

Staat je vraag niet in dit lijstje?

Mail je vraag dan zeker naar info@qmusic.be!