De strijd is gestreden. Het zweet heeft gevloeid, de kokosnoten zijn gestoten en de koning van Oostende is opgestaan. Met spijt in het hart, maar met opgeheven hoofd, moeten we bekennen dat Radio 2 zich heerser van het Oostendse strand mag noemen... of toch tot 21 augustus.

Liefde voor de sport

Met een team van Olympische atleten kwam Radio 2-presentator David Van Ooteghem het terras van het Q-Beach House op. Daar wachtten 7 moedige Q-strijders hen samen met Wim Oosterlinck op. Al voor de wedstrijd bleek dat Radio 2 op oneerlijke wijze aan de Q-Strandspelen zou deelnemen. David kwam toe met 2 voormalige Olympische atleten én Willy Sommers, die Team Q voortdurend afleidde met liedjes uit zijn nieuwe album.

In overleg met het Officieel Internationaal Comité voor de Q-Strandspelen (QOIC) werd besloten om deze frauduleuze deelnemers toch niet te diskwalificeren, uit liefde voor het kokosnootstoten en de Q-Strandspelen. En zo begon een onevenwichtige strijd.

Radio 2 is koning van Oostende

Ook al weerden Wim en zijn team zich moedig, tegen het zwaar geschut van Radio 2 konden ze helaas niet op. Niet David Van Ooteghem noch Showbizz Baard wierp de verste afstand met de kokosnoten. Het was één van de Radio 2-atleten, de jonge Giel, die de verste afstand voor Radio 2 wierp en daardoor het oWIMpische goud mee naar Rio-huis nam.

Proficiat, Radio 2. Wij buigen met enige moeite, doch eerbiedig het hoofd voor jullie overwinning.
Wij onthouden één ding: deelnemen is altijd belangrijker dan Wimmen...?


Wat voorafging...