Lady Gaga kan je met recht de eerste superster van de Nillies noemen. Nog volledig onbekend was ze toen haar eerste single Just Dance voor het eerst door de boxen van Q-music speelde. Pas na de wereldhit Poker Face veroverde Lady Gaga de wereld volledig. Iedereen herinnert zich bijvoorbeeld wel de prachtige versie van deze single die ze bracht bij het Nederlandse tv-programma Mooi Weer De Leeuw.Vanaf dat punt was er geen stoppen meer aan. Optredens waarbij ze bloedde op het podium en opgehangen werd of waar ze haar eigen geboorte uit een ei nabootste, een jurk van vlees, de ultralange videoclip van Telephone samen met Beyoncé. Te veel om op te noemen.De grootste roddel over Gaga? Er werd wel eens gedacht dat Gaga een man zou zijn. Iets waar ze in 2011 duidelijk genoeg van had en als mannelijk alter-ego Jo Calderone naar de MTV Video Music Awards trok. En nog sterker, meteen ook nog eens Britney Spears probeerde te versieren.


Momenteel keert Gaga terug naar haar jazz roots, samen met jazzlegende Tony Bennett maakt ze nummers en trekt ze de wereld rond. Op de Oscars vorige maand bracht ze nog een prachtige tribuut voor het 50-jarig bestaan van The Sound Of Music, zeker de moeite om eens te bekijken!
Lady Gaga is één van de zes artiesten die je kan bekijken tijdens de Q-World Tour. Dinsdag 23 juni treedt Mother Monster op in New York, misschien sta jij wel op de eerste rij?